Nyhet

Byggmästare AJA har gjort en tilläggsinvestering i Volta Trucks

Investeringsbolaget Byggmästare AJA Holding har gjort en tilläggsinvestering på 3,5 miljoner euro, motsvarande 35,6 miljoner kronor, i Volta Trucks. Det framgår av ett pressmeddelande.

Investeringen gjordes under en nyligen avslutad finansieringsrunda. Den lyfter Byggmästares ägarandel i Volva Trucks till cirka 22 procent efter beaktande av innehavda konvertibla skuldebrev samt full utspädning.

”Kampen mot global uppvärmning börjar få högsta prioritet världen över och total elektrifiering av transporter, i synnerhet citynära, är bara några år bort. Volta Trucks, som eliminerar CO2-utsläpp, men också löser en del andra viktiga utmaningar för logistiksektorn, är väl positionerade, har åstadkommit mycket på kort tid och har ett starkt team. Vi ser som tidig investerare och fortsatt stor ägare fram emot att följa deras utveckling, men konstaterar samtidigt ödmjukt att det bolaget försöker åstadkomma naturligtvis är svårt och innehåller en del kommersiella och finansiella risker”, kommenterar Byggmästares vd Tomas Bergström.

Volta Trucks drog in totalt cirka 37 miljoner euro under rundan som leddes av Luxor Capital. Bolaget värderas till 100 miljoner euro före pengarna från rundan.

I maj var det aktuellt med en finansieringsrunda i Volta Trucks på cirka 30 miljoner euro till en värdering pre-money på 400 miljoner euro, men den transaktionen skrotades. I mitten på augusti uppgav Byggmästare AJA att en nyemission fortfarande var aktuell men några villkor angavs inte vid tillfället.

f

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt