Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Castellum uppnår 96,5 procent slutlig accept i uppköpsbud på Kungsleden

Fastighetsbolaget Castellum har avslutat anmälningstiden i uppköpsbudet på samtliga aktier i branschkollegan Kungsleden. Castellum äger nu 96,5 procent av kapitalet och rösterna i Kungsleden. Det framgår av ett pressmeddelande.

Uppköpsbudet lades den 2 augusti och anmälningstiden förlängdes i omgångar till den 18 november. Castellum hade sedan tidigare uppnått ett ägande på 91,9 procent i Kungsleden.

Utbetalning av vederlag påbörjades den 15 november för aktier som lämnats in i Erbjudandet under acceptperioden som avslutades den 9 november. Utbetalning av vederlag för aktier som lämnats in i erbjudandet under den förlängda acceptperioden som avslutades den 18 november beräknas påbörjas den eller omkring den 24 november.

Castellum har påkallat tvångsinlösen avseende de återstående aktierna i Kungsleden. Kungsleden kommer också ansöka om avnotering av bolagets aktier från Nasdaq Stockholm.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt