Nyhet

Coor nytt innehav i Lannebo Småbolag Select som minskade 8,1 procent i oktober

Fonden Lannebo Småbolag Select minskade 8,1 procent i oktober, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som minskade 7,4 procent. Sedan årsskiftet har fonden minskat 5,6 procent och är därmed sämre än index som har ökat 5,2 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av ansvariga förvaltare Mats Gustafsson och Hjalmar Ek.

Enligt Gustafsson och Ek är rapportperioden hittils bättre än förväntat.

"Rapportperioden visade som helhet en resultatutveckling som var bättre än förväntat mycket tack vare en god kostnadskontroll. Efterfrågan återvände överlag efter nedstängningen under våren, vilket också bidrog till resultatåterhämtningen".

Enligt förvaltarna var e-handelsföretaget BHG (tidigare Bygghemma) månadens främsta innehav. Bolaget publicerade en stark kvartalsrapport i vilken den organiska försäljningstillväxten steg med 30 procent.

Beijer Ref och Pandox utvecklades svagt enligt förvaltarna. Enligt förvaltarna levererade Beijer Ref en rapport i vilken de rapporterade en negativ organisk tillväxt ochförhållandevis stabila marginaler. Vidare skriver förvaltarna att hotellfastighetsbolaget Pandox drabbats hårt av coronapandemin.

Ett nytt innehav för fonden är tjänsteföretaget Coor.

"Pandemin har påverkat Coor negativt inom vissa delar av verksamheten, exempelvis lunchmatsalar. Coor-aktien värderas lågt och försäljningsutvecklingen borde förbättras framöver".

Förvaltarna har även minskat fondens ägande i det finska vårdföretaget Terveystalo.

Vid månadsskiftet var fondens största innehav OEM International B, Securitas B, Alimak och Lindab.

Lannebo Småbolag Select, %oktober, 2020
Fond MM, förändring i procent-8,1
Index MM, förändring i procent-7,4
Fond i år, förändring i procent-5,6
Index i år, förändring i procent5,2

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt