Enad Global 7 uppdaterar strategiskt fokus och släpper prognos för Q3 och Q4
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Enad Global 7 uppdaterar strategiskt fokus och släpper prognos för Q3 och Q4

Enad

Spelutvecklingsbolaget Enad Global 7 uppdaterar det strategiska fokuset på ledningsnivå och offentliggör en indikativ prognos för Q3 och Q4 2021. Det framgår av två separata pressmeddelanden.

Vad gäller det strategiska fokuset handlar det om att bolaget framåt ska nyttja ett mer decentraliserat tillvägagångssätt gentemot dotterbolagen. Det som blir i fokus för ledningen är att främja tillväxten i dotterbolagen, samt finansiell rapportering och förvärv.

”Rationalen för förändringen är att stödja fler entreprenörsinitiativ, högre vinstmarginaler och högre tillväxt både genom förvärv och genom att understödja investeringar i de enskilda dotterbolagen. Historiskt sett har detta varit en framgångsrik strategi för EG7 och att anta denna strategi mer aggressivt är vad styrelsen anser kommer att maximera aktieägarvärdets potential”, skriver bolaget.

Dessa förändringar uppges komma att medföra kortsiktiga kostnader på cirka 5 miljoner kronor under tredje kvartalet, men också innebära en kostnadsbesparing på cirka 10 miljoner kronor på årsbasis.

Bolaget offentliggör också en indikativ prognos över innevarande och kommande kvartal. I Q3 förväntas en nettoomsättning på 400-420 miljoner kronor och en ebitda på 85-100 miljoner kronor, och i Q4 en nettoomsättning på 450-500 miljoner kronor och en ebitda på 95-110 miljoner kronor. Offentliggörandet av prognosen uppges vara av engångskaraktär och syftar till att öka insikten på kort sikt efter den senaste tidens ledningsförändringar.

Enad Global 7 omsatte 384 miljoner kronor och gjorde en ebitda på 96,8 miljoner kronor under andra kvartalet i år.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Enad Global 7

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Enad Global 7

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt