Nyhet

Endomines utser Kari Vyhtinen till ny vd - tillträder 1 mars

Gruv- och prospekteringsbolaget Endomines styrelse har utsett Kari Vyhtinen till ny vd med tillträde den 1 mars 2022. Det framgår av ett pressmeddelande.

Kari Vyhtinen beskrivs ha en lång erfarenhet inom gruv- och processindustrin och har arbetat för företag som Outotec, Talvivaara Mining och Nordkalk. Närmast har han varit vice vd på Nordkalk.

"Vi är mycket glada över att få Kari till Endomines AB som vår nya vd. Med sin långa erfarenhet från drift- och projektledning inom både gruvdrift och mineralförädling är han perfekt för oss att bygga och växa företaget, som nu har gruvor i både Finland och USA. Kari har visat en stark förmåga att skapa goda förutsättningar för framgångsrika organisationer och vi är övertygade om att han kommer att kunna utveckla och driva Endomines framåt under en for oss mycket spännande, men också utmanande tid", säger styrelseordförande Ingmar Haga.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Endomines

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Endomines

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt