Fastigheter drev uppgången för Odin Small Cap som ökade 2,3 procent i september

Nyhet

Fastigheter drev uppgången för Odin Small Cap som ökade 2,3 procent i september

Fonden Odin Small Cap steg 2,3 procent i september, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 6,2 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 21,4 procent och är därmed bättre än index som har ökat 12,3 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av ansvariga förvaltare Jonathan Schönbäck och Hans Christian Bratterud.

Under månaden har fonden köpt stora poster i Sdiptech, Bravida och NP3, samt mindre poster i Troax, CellaVision, OEM och Wihlborgs.

Positiva bidragsgivare för månaden var MIPS, FastPartner A, Lime Technologies, Wihlborgs och Green Landscaping Group.

"Våra tre svenska fastighetsbolag, FastPartner (+28%), Wihlborgs (+27%) och NP3 (+20%) har utvecklats mycket väl under månaden vilket varit en del av en bred återhämtning inom fastighetssektorn. FastPartner har inte hämtat in hela fallet från i våras, men Wilhborgs och NP3 ligger nu på plus hittills i år".

Negativa bidragsgivare för månaden var Sinch, Sdiptech B, Beijer Ref, Fjordkraft och Absolent Group.

Vid månadsskiftet var fondens största innehav Lime Technologies, Sdiptech B, Bredband 2, Sinch och Fjordkraft.

Odin Small Cap, %september, 2020
Fond MM, förändring i procent2,3
Index MM, förändring i procent6,2
Fond i år, förändring i procent21,4
Index i år, förändring i procent12,3

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev