Nyhet

First

First Ventures substansvärde uppgick till 9,85 kronor per aktie sista september

Investeringsbolaget First Venture släpper idag sin delårsrapport och substansvärdet per 30 september 2021 uppgick 9,85 kronor per aktie.

Rörelseresultatet blev -3,8 miljoner kronor (-3,7).

Resultatet efter skatt blev -3,4 miljoner kronor (-3,7).

"Under det tredje kvartalet så har ett intensivt arbete med att utvärdera nya tillväxtbolag genomförts och många intressanta investeringsmöjligheter inom teknik, hälsa och hållbarhet har identifierats. Vår positionering i marknaden mellan affärsänglar och traditionella VC-fonder innebär förhållandevis låg konkurrens vilket borgar för möjligheten att kunna investera i intressanta tillväxtbolag även framåt. Det känns extra viktigt och rätt för oss att stödja entreprenörsteamen i detta skede där även bra bolag kan få problem då tillväxt kräver ökade resurser", kommenterar avgående vd och medgrundare Rune Nordlander.

Under perioden har man fyllt på i befintliga innehav.

"Vi har även genomfört tilläggsinvesteringar i några av våra befintliga bolag som Sprint Bioscience, Humble Group, Kiliaro och CombiQ där vi ser rimliga värderingar och fortsatt stor potential framåt."

Bolagets största innehav Humble, som stod för 27 procent av substansvärdet, utvecklades starkt.

"Värdetillväxten i vårt största innehav Humble Group under perioden januari-september är 56,9 procent och har fortsatt att öka efter periodens slut. Humble närmar sig ”unicorn-status” det vill säga en värdering på en miljard dollar, ett imponerade resultat av entreprenörsteamet och hela bolagets hårda arbete."

Humble värderades till 23,1 kronor per aktie den 30 september och idag handlas aktien till 32,10 kronor.

Efter perioden investerade bolaget 16,6 miljoner kronor i Mendi Innovation, ett företag inom neurofeedback-technologi för hemmabruk.

Per den 1 november är David Wendel vd för bolaget.

First Venture, MkrQ3-2021Q3-2020
Rörelseresultat-3,8-3,7
Nettoresultat-3,4-3,7


http://media.finwire.com/media/FWS006A3E2-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om First Venture

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien First Venture

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt