Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Försäljningen

Försäljningen på spelplattformen Steam ökade med 21 procent under 2020

Försäljningen på spelplattformen Steam, som utgör en viktig försäljningskanal för många börsnoterade svenska spelbolag, ökade med 21,4 procent under 2020. Det framgår av ett blogginlägg.

Endast ökningstakten framgår av blogginlägget. Däremot noterade plattformen 2,6 miljoner förstagångsköpare per månad.

Det framgår även att det spelades 50,7 procent mer på plattformen jämfört med 2019. Detta i ljuset av coronapandemin.

Man lyfter även fram sin egna virtual reality-plattform SteamVR. Mer än 1,7 miljoner användare på Steam upplevde VR-spel för första gången under 2020. Steams intäkter härifrån ökade 71 procent, vilka växte snabbare än spelarnas speltid som ökade med 30 procent.

Inför 2021 är en av plattformens satsningar Steam China. Tanken är att Steam ska bli tillgängligt på den stora kinesiska marknaden i början av detta år.

Enligt Steamdb som följer offentlig statistik har året börjat bra för Steam. Den genomsnittliga spelaraktiviteten hittills i januari överstiger den under december, vilket var en rekordmånad.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt