Global Defence & Security Fund minskade 0,7 procent i september - Crowdstrike månadens bästa innehav

Nyhet

Global Defence & Security Fund minskade 0,7 procent i september - Crowdstrike månadens bästa innehav

Fonden Global Defence & Security Fund minskade 0,7 procent i september. Sedan årsskiftet har fonden minskat 17,9 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av fondförvaltare Tor Sinclair.

Enligt Sinclair var Crowdstrike månadens bästa innehav.

"Med allt fler anställda som arbetar hemifrån är företag idag mer utsatta för olika typer av cyberbrott. Crowdstrike har i detta sammanhang varit en tydlig vinnare i en bransch som Grand View Research har tippat kommer växa med 10 procent årligen fram till 2027".

Enligt Sinclair rapporterar Crowdstrike en 89 procenting ökning av prenumeranter förra kvartalet.

Även Kongsberg Gruppen var ett positivt innehav för månaden. Enligt Sinclair ska bolaget ingå ett samarbete med Microsoft.

Saab steg 1,7 procent under månaden. Bolaget har jobbat aktivt för att etablera sig mer i Indien.

Vidare skriver Sinclair att NortonLifeLock var månadens sämsta innehav. Andra företag som också bidrog negativt var CACI, Textron och Northrop Grumman.

Global Defence & Security Fund, %september, 2020
Fond MM, förändring i procent-0,7
Fond i år, förändring i procent-17,9

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev