Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

H&M

H&M och fondbolag investerar i Renewcell

Modejätten H&M har tillsammans med ett antal institutionella investerare som Swedbank Robur Fonder, Handelsbanken Fonder och AMF Fonder förvärvat cirka 6,25 procent av aktierna i textilåtervinningsbolaget Renewcell. Det framgår av ett pressmeddelande.

Totalt förvärvades 1 926 048 aktier för priset av 226 kronor per aktie. Det motsvarar en rabatt på drygt 5 procent jämfört med Renewcells senaste stängningskurs på torsdagen. Säljare är Girindus Investment, som förblir största ägare i Renewcell med cirka 12,77 procent genom dotterbolaget Girincubator.

H&M har stöttat Renewcell och tidigare investerat i bolaget genom sin investeringsgren H&M Co:Lab.

"Som en långvarig partner och investerare i Renewcell är vi glada över att fortsätta stödja den här omvälvande teknologin. Renewcell har intagit en ledande position i den cirkulära textilindustrin och vi ser fram emot att skapa nya och hållbara kollektioner tillsammans de kommande åren", säger Erik Karlsson, tillförordnad chef på H&M Co:Lab.

Renewcell är noterade på First North.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Hennes & Mauritz

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.