Nyhet

ICA

ICA Gruppen tillsätter Benny Svensson som ny IT-direktör

ICA Gruppen har rekryterat Benny Svensson som ny IT-direktör, CIO, och han ersätter därmed Maria Lundberg som valt att lämna sin roll. Det framgår av ett pressmeddelande.

Benny Svensson har lång erfarenhet från it-roller inom bland annat Ikea-sfären och på Alfa Laval.

Han tillträder sin position senast den 1 augusti 2022 och tar även plats i koncernledningen. Mellan den 10 januari 2022 fram tills att Svensson tillträder tar Per Lengquist rollen som tillförordnad IT-chef på ICA Gruppen.

"Benny Svensson har precis den gedigna erfarenheten av IT i kombination med djup affärsförståelse som krävs för att ICA Gruppen ska fortsätta leda utvecklingen på det digitala området. Att arbeta datadrivet är avgörande för att vi ska kunna utveckla affären och möta kundernas förväntningar och jag är mycket glad att Benny valt att ansluta till oss", kommenterar vd Per Strömberg.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om ICA Gruppen

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien ICA Gruppen

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt