Invent Medic rapporterar förlust i tredje kvartalet - Börskollen

Nyhet

Invent Medic rapporterar förlust i tredje kvartalet

Medicinteknikbolaget Invent Medic rapporterar som planerat förlust under det tredje kvartalet.

Bolagets försäljning uppgick till knappt 0,3 miljoner kronor (0).

Rörelseresultatet blev -3,4 miljoner kronor (-2,8).

Resultatet före och efter skatt var -3,5 miljoner kronor (-2,8).

Resultat per aktie hamnade på -0,24 kronor (-0,28).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -3,7 miljoner kronor (-2,6).

Likvida medel uppgick till 16 miljoner kronor (3,9).

"Under kvartalet märktes regionala skillnader när det gäller hur mycket hälsovården påverkas av coronapandemin. I Sverige och Norge har aktiviteten inom Efemias område ökat igen. Det tillsammans med nya avtal med webbapoteket Apotea respektive Kronans Apotek (som även inkluderar distributören Oriola) samt framgångsrika kampanjer bidrog till en stabil försäljning. Däremot har försäljningen inte kommit igång som väntat i Storbritannien och Tyskland som drabbats hårdare av den återigen ökande smittspridningen", säger vd Karin Bryder i en kommentar.

Hon säger vidare.

"Framtiden ser dock ljus ut med tanke på avtalet om kostnadsersättning med NHS England samt att Efemia inkluderades på de tyska sjukförsäkringsbolagens lista över ersättningsberättigade medicinska produkter i oktober. När avtal tecknats även direkt med de berörda försäkringsbolagen kommer Efemia att vara godkänd för kostnadsersättning på samtliga möjliga marknader i Europa."

Karin Bryder uppger också att fjärde kvartalet har inletts på ett positivt sätt.

"Det fjärde kvartalet har inletts på ett positivt sätt med den framgångsrika kampanjen "Stöd i kön" i Sverige. Samtidigt fortgår förberedelserna inför en möjlig lansering i USA och eventuellt fler marknader enligt plan, liksom arbetet med att utöka vår pipeline."

Invent Medic, MkrQ3-2020Q3-2019
Nettoomsättning0,30
Rörelseresultat-3,4-2,8
Resultat före skatt-3,5-2,8
Nettoresultat-3,5-2,8
Resultat per aktie, kronor-0,24-0,28
Kassaflöde från löpande verksamhet-3,7-2,6
Likvida medel163,9

Lars Johansson
lars.johansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev