Nyhet

Jetty

Jetty minskar omsättning men förbättrade resultatet

Affärssystembolaget Jetty redovisar minskande omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten minskade. Styrelsen föreslår ingen utdelning.

Omsättningen sjönk 42,9 procent till 0,4 miljoner kronor (0,7).

Rörelseresultatet samt resultatet före och efter skatt blev -1,7 miljoner kronor (-2,1).

Resultat per aktie hamnade på -0,10 kronor (-0,17).

Ingen utdelning föreslås (0).

Jetty-chefen Jens Ålander skriver att bolaget under 2020 gjort allt man kan för att ställa om bolaget till ett fullskaligt saas-bolag.

"Det går naturligtvis inte att skriva ett VD-ord för 2020 utan att nämna det som påverkat Jetty allra mest d v s Covid-19. För drygt ett år sedan prognosticerade vi att 2020 skulle bli bolagets starkaste år någonsin. I mars förändrades förutsättningarna radikalt och Corona-pandemin lamslog alla typer av event, vilket har haft en stor påverkan på oss och våra kunder. Vi har kämpat hårt för att hantera situationen och samtidigt gjort allt vi kan för att ställa om bolaget till ett fullskaligt SaaS bolag", skriver han.

Jetty-chefen skriver vidare att man nu är klara med den omställningen, även om höstens nedstängningar har påverkat företaget negativt. Företaget har minskat ned personalstyrkan och stängt i USA.

"Personalen har varit deltidspermitterade från mars 2020 men kommer under våren att gå tillbaka till heltid för de anställda som är kvar. Dotterbolaget i USA har stängts ned, och vi bedriver nu marknadsföring och försäljning från Sverige. Kostnadsstrukturen är därmed betydligt lägre än tidigare år, och tillräcklig för att fortsätta driva bolaget framgångsrikt", skriver Ålander.

Intäkterna väntas enligt Jetty-chefen sannolikt påverkas negativt så länge pandemin påverkar företaget. Under det andra halvåret har kunderna pausat och sagt upp kontrakt.


Jetty, MkrQ4-2020Q4-2019Förändring
Nettoomsättning0,40,7-42,9%
Rörelseresultat-1,7-2,1
Resultat före skatt-1,7-2,1
Nettoresultat-1,7-2,1
Resultat per aktie, kronor-0,10-0,17
Utdelning per aktie, kronor00


http://media.finwire.com/media/FWS005B20F-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Thinc Jetty

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Thinc Jetty

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt