Kavaljer Investmentbolagsfond minskade 3,1 procent i oktober - nytt innehav i Xano

Nyhet

Kavaljer Investmentbolagsfond minskade 3,1 procent i oktober - nytt innehav i Xano

Fonden Kavaljer Investmentbolagsfond minskade 3,1 procent i oktober, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som minskade 6,0 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 14,7 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarna Peter Lindvall och Håkan Telander.

Enligt förvaltarna präglades marknaden under månaden till stor del av oro kring både presidentvalet i USA och coronavirusets utveckling.

Däremot tror förvaltarna att eventuella coronarestriktioner troligen inte blir lika omfattande som under våren, vilket gör att pandemins påverkan på bolagen i fortsättningen bör bli begränsad.

"Ett vaccin kan var klart redan till årsskiftet vilket givetvis är mycket positivt ur alla aspekter, även för aktiemarknaden. Bolagsrapporter från börsbolagen för det tredje kvartalet 2020 har generellt varit mycket starka med kommentarer från företagsledningarna om positiva framtidsutsikter", skriver förvaltarna", skriver förvaltarna

Fondens bästa innehav blev under oktober Xano, Medcap och Embracer. Den svagaste utvecklingen hade Fastator, Addtech och Lundbergs.

Under månaden ökade fonden sina positioner i VMH, Medcap, Prosus, Ratos och VNV Global. Däremot minskade man i Kering och Latour. Innehaven i 3M och Indutrade avyttrades helt.

Nytt innehav för månaden blev industrigruppen Xano, som utvecklar, förvärvar och driver nischade teknikföretag. Som attraktiva egenskaper i innehavet nämner förvaltarna bland annat god riskspridning, en framgångsrik förvärvshistoria och en låg värdering.

Kavaljer Investmentbolagsfond, %oktober, 2020
Fond MM, förändring i procent-3,1
Index MM, förändring i procent-6,0
Fond i år, förändring i procent14,7

Leonard Lenhoff
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev