Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kungsleden

Kungsleden förlänger och utökar hållbarhetsrelaterat kreditlöfte till totalt 2,9 miljarder kronor

Fastighetsbolaget Kungsleden har förlängt och utökat ett hållbarhetsrelaterat kreditlöfte hos Handelsbanken till totalt 2,9 miljarder kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Kreditlöftet har utökats med 300 miljoner kronor och har en löptid på 4 år.

I kreditlöftet ingår ett mångfaldsmål och mål om att Kungsleden ska reducera energianvändningen i fastigheterna med minst 25 procent fram tills 2025 jämfört med 2020.

"Vi tror på ett inkluderande samhälle och vi strävar aktivt mot att öka mångfalden i Kungsleden för att avspegla samhället i stort vilket vi är övertygande om kommer att bidra till våra långsiktiga affärsmål. Klimatet är vår tids utmaning och vi är fokuserade på att nå våra ambitiösa klimatmål. Genom att vi nu också kunnat länka villkor i finansieringsavtal till dessa målsättningar får vi ytterligare incitament att fortsätta detta viktiga arbete", uppger Kungsledens vice-vd och finanschef Ylva Westman.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Kungsleden

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Kungsleden

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt