Nyhet

Lågt

Lågt intresse för Cardeons nyemission

Investmentbolaget Cardeons planer på att sälja nytryckta aktier för 100 miljoner kronor till småsparare inför en tänkt notering gick inte enligt plan. När teckningstiden avslutades den 2 mars hade bolaget bara fått in 21 av begärda 100 miljoner kronor. Det rapporterar Dagens industri på torsdagen.

Cardeon fick hård kritik i tidningens granskning av bolaget i slutet av februari. Granskningen visade bland annat att två av bolagets noterade portföljinnehav, diagnostikbolaget Lumito och cancerbehandlingsbolaget Spectracure, publicerat tvivelaktig information, vilket resulterade i kraftiga kursras i bägge aktierna. Cardeons portfölj består av andelar i ett tiotal förhoppningsbolag, främst inom medicinteknisk forskning.

Nyemissionen värderade Cardeon till 700 miljoner kronor, vilket är mer än dubbelt så högt som det substansvärde på 274 miljoner kronor som bolaget uppgav i prospektet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt