Lannebo Mixfond ökade 3,3 procent i september - vikande trend för kontor bakom försäljning av Skanska och Castellum

Nyhet

Lannebo Mixfond ökade 3,3 procent i september - vikande trend för kontor bakom försäljning av Skanska och Castellum

Fonden Lannebo Mixfond steg 3,3 procent i september, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 2,4 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 3,1 procent och är därmed sämre än index som har ökat 5,8 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av ansvariga förvaltare Charlotta Faxén och Peter Lagerlöf.

Enligt Faxén och Lagerlöf gick Stockholmsbörsen tvärt emot resterande börser i världen och steg. Fastighetsbolagen gjorde comeback som börsvinnare.

Enligt förvaltarna utvecklas bolagen bättre än förväntat. Detsamma gäller för den ekonomiska statistiken.

"Konjunktursignalerna bjöd inte på många nyheter under månaden utan de flesta pekade mot en fortsatt återhämtning. För Sverige noterar vi att många prognosmakare justerar upp sina
tillväxtprognoser samtidigt som statens budgetunderskott inte alls har blivit så stort som befarat"

Under månaden ökade fonden i redan ägda innehav. Dessa var Sampo, SKF och SSAB. Vidare sålde fonden i Skanska, Volvo och Castellum.

"Vi tror att det kommer vara svårt att efter coronapandemin få samma utveckling på kontorshyror framöver som vi haft det senaste decenniet. Det gjorde att vi sålde såväl Skanska som Castellum. Även innehavet i Volvo såldes då vi tror att bolaget kommer att behöva ta mycket kostnader för att driva utvecklingen av mer miljövänliga lastbilar men att intäkterna för dessa ligger långt fram i tiden".

Vid månadsskiftet var fondens största innehav Novo Nordisk B, Bravida, Kinnevik B, Essity B och JM.

Lannebo Mixfond, %september, 2020
Fond MM, förändring i procent3,3
Index MM, förändring i procent2,4
Fond i år, förändring i procent3,1
Index i år, förändring i procent5,8

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev