Linas Matkasse avser att notera bolagets aktier på First North

Nyhet

{newsItem.title}

Linas Matkasse avser att notera bolagets aktier på First North

LMK Group avser att notera bolagets aktier på Nasdaq First North Premier Growth Market. Bolaget erbjuder en prenumerationstjänst av hemlevererade flexibla måltidslösningar till nordiska hushåll med fyra varumärken, Linas Matkasse i Sverige, Godtlevert och Adams Matkasse i Norge samt Retnemt Måltidskasser i Danmark. Det framgår av ett pressmeddelande.

Erbjudandet förväntas omfatta befintliga aktier i LMK Group som säljs av befintliga aktieägare och nyemitterade aktier. Teckningskursen är fastställd till 79,50 kronor per aktie, vilket värderar bolagets aktier till 760 miljoner kronor före erbjudandet. Nyemissionen väntas tillföra bolaget cirka 250 miljoner kronor före emissionskostnader.

Ankarinvesterare i erbjudandet som tecknar aktier för 259 miljoner kronor är Skandia med 80 miljoner kronor, Invus med 50 miljoner kronor, Nordea Asset Management/Nordea Fonder 49 miljoner kronor, Handelsbanken Fonder 40 miljoner kronor och Argenta Asset Management med 40 miljoner kronor.

Prospektet beräknas offentliggöras i mitten av mars och första handelsdag på First North beräknas till slutet av mars. Erbjudandet är riktat till allmänheten i Sverige och institutionella investerare i Sverige och internationellt

LMK Group hade 2020 en nettoomsättning på 1,2 miljarder kronor med en rörelsemarginal, ebit, på 7,5 procent.

LMK Group har antagit följande finansiella mål på kort till medellång sikt:
* Tillväxt: genomsnittlig årlig nettoomsättningstillväxt om 10–12 procent
* Lönsamhet: ebit-marginal om 6-8 procent

Arbetet med erbjudandet sköts av Bryan, Garnier & Co. och Pareto Securities.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om LMK Group

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien LMK Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev