Nyhet

Medicinteknik är intressanta områden framöver för Lancelot Avalon som ökade 6,7 procent i september

Fonden Lancelot Avalon steg 6,7 procent i september, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 42,4 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 4,5 procent och är därmed sämre än index som har ökat 8,2 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av ansvarig förvaltare Erik Bertilssson.

Positiva bidragsgivare för månaden var Bonesupport och Camurus,

Negativa bidragsgivare för månaden var I-tech och Genova.

Enligt Bertilsson har har fonden hittat investeringsmöjligheter i infektionsprevention och förebyggande av antibiotikaresistens. En av dessa investeringar är Bonesupport.

"Antibiotikaresistens är ett stort och snabbt växande problem. Redan nu är det den tredje vanligaste dödsorsaken i utvecklade länder och 2050 räknar WHO med att över 10 miljoner människor riskerar att dö på grund av antibiotikaresistens".

Inom detta område har fonden även investerat i Q-linea, ett medicinteknikbolag som utvecklar produkter inom infektionsdiagnostik.

"Q-linea genomför nu kliniska studier för att få produktgodkännande i Europa och USA. Man har även ett avtal för kommersialisering av ASTar med Thermo Fisher Scientific, ett av världens ledande diagnostikföretag. Vår bedömning är att Q-lineas produkt är betydligt bättre än konkurrerande alternativ och ser stor potential för snabb försäljningstillväxt redan från 2021".

Avslutningsvis skriver Bertilsson att Avalon har bytt namn under månaden till Avalon A och kommer finnas tillgänglig hos fler aktörer. I slutet av månaden kommer en ny fond vid namn Avalon B att lanseras.

Lancelot Avalon, %september, 2020
Fond MM, förändring i procent6,7
Index MM, förändring i procent42,4
Fond i år, förändring i procent4,5
Index i år, förändring i procent8,2

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt