Nyhet

Odin Global C ökade 1,8 procent i september - Diploma och IMCD letade nytt kapital på marknaden

Fonden Odin Global C steg 1,8 procent i september, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 0,4 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 1,8 procent och är därmed bättre än index som har minskat 2,4 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av ansvariga förvaltare Harald Nissen och Håvard Opland.

Enligt Nissen och Opland var två av fondens innehav, Diploma och IMCD Group, ute på marknaden för att skaffa kapital.

"IMCD är fondens största position och vi deltog med vår andel i emissionen. IMCD är en distributör av specialkemikalier och ingredienser. Förvärvet av Indian Signet stärker deras position inom specialkemikalier för läkemedelsföretag. Vi tror att detta kommer att vara en bra plattform för ytterligare tillväxt för företaget. En stark kursutveckling (+ 20%) dagarna efter emissionen innebar att vi valde att ta hem lite av vinsten".

Positiva bidragsgivare för månaden var IMCD Group, Diploma, HEICO Corp A, Atlas Copco B och Ball Corp.

Negativa bidragsgivare för månaden var DCC (GB), Judges Scientific, Microsoft Corp, Alphabet C och NIBE Industrier B.

Vid månadsskiftet var fondens största innehav IMCD Group, Constellation Software, Lifco, DCC (GB) och HEICO Group.

Odin Global C, %september, 2020
Fond MM, förändring i procent1,8
Index MM, förändring i procent0,4
Fond i år, förändring i procent1,8
Index i år, förändring i procent-2,4

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt