Pareto Nordic Corporate Bond ökade 1,7 procent i augusti - deltog i flera nyemissioner

Nyhet

Pareto Nordic Corporate Bond ökade 1,7 procent i augusti - deltog i flera nyemissioner

Fonden Pareto Nordic Corporate Bond C steg 1,7 procent i augusti. Sedan årsskiftet har fonden minskat 2,9 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarna Øyvind Hamre och Stefan Ericson.

Förvaltarna uppger att månadens positiva utveckling både drivits av kuponger och prisuppgångar.

"Prisuppgångarna har i sin tur, i stor utsträckning drivits av att resultatrapporter för andra kvartalet blev bättre än man väntat sig. Vi tycker att det är uppmuntrande att se att de flesta avvikelserna från förväntat Q2-resultat var på den positiva sidan. Huvudskälet till detta har varit företagens förmåga att anpassa sin kostnadsbas, skydda marginaler och likviditet under en utmanande period", skriver förvaltarna.

Angående aktiviteten på nyemissionsmarknaden nämner förvaltarna att denna ökade markant under andra halvan av augusti. Fonden deltog i nyemissioner av Wallenius Wilhelmsen Logistics, Altera Shuttle Tankers, Navigator Holdings och Heimstaden Bostad, som alla var befintliga innehav i portföljen.

Inför framtiden tror förvaltarna att aktiviteten på nyemissionsmarknaden fortsatt kommer vara hög, drivet av god efterfrågan från investerare och emittenternas ambition att refinansiera kommande löptider.

I augusti var fonden också aktiv på sekundärmarknaden och har adderat till befintliga innehav i Polygon, Norske Skog, Odfjell och Euronav. Fonden hade däremot fortsatt en mycket låg exponering mot exempelvis turism, flygbolag och kryssningsrederier.

Fondens största emittenter var vid månadsskiftet Intrum, Ice Group och Volvo Car med portföljvikterna 1,8, 1,6 respektive 1,6 procent.

Pareto Nordic Corporate Bond C, %augusti, 2020
Fond MM, förändring i procent1,7
Fond i år, förändring i procent-2,9

Leonard Lenhoff
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev