Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Pareto Nordic Corporate Bond ökade 1,7 procent i augusti - deltog i flera nyemissioner

Fonden Pareto Nordic Corporate Bond C steg 1,7 procent i augusti. Sedan årsskiftet har fonden minskat 2,9 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarna Øyvind Hamre och Stefan Ericson.

Förvaltarna uppger att månadens positiva utveckling både drivits av kuponger och prisuppgångar.

"Prisuppgångarna har i sin tur, i stor utsträckning drivits av att resultatrapporter för andra kvartalet blev bättre än man väntat sig. Vi tycker att det är uppmuntrande att se att de flesta avvikelserna från förväntat Q2-resultat var på den positiva sidan. Huvudskälet till detta har varit företagens förmåga att anpassa sin kostnadsbas, skydda marginaler och likviditet under en utmanande period", skriver förvaltarna.

Angående aktiviteten på nyemissionsmarknaden nämner förvaltarna att denna ökade markant under andra halvan av augusti. Fonden deltog i nyemissioner av Wallenius Wilhelmsen Logistics, Altera Shuttle Tankers, Navigator Holdings och Heimstaden Bostad, som alla var befintliga innehav i portföljen.

Inför framtiden tror förvaltarna att aktiviteten på nyemissionsmarknaden fortsatt kommer vara hög, drivet av god efterfrågan från investerare och emittenternas ambition att refinansiera kommande löptider.

I augusti var fonden också aktiv på sekundärmarknaden och har adderat till befintliga innehav i Polygon, Norske Skog, Odfjell och Euronav. Fonden hade däremot fortsatt en mycket låg exponering mot exempelvis turism, flygbolag och kryssningsrederier.

Fondens största emittenter var vid månadsskiftet Intrum, Ice Group och Volvo Car med portföljvikterna 1,8, 1,6 respektive 1,6 procent.

Pareto Nordic Corporate Bond C, %augusti, 2020
Fond MM, förändring i procent1,7
Fond i år, förändring i procent-2,9

Leonard Lenhoff
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt