Nyhet

Paxman meddelar att CMS i USA omtilldelat betalningen för skalpkylning

Medicinteknikbolaget Paxman meddelar att US Centers for Medicare & Medicaid Services, CMS, har omtilldelat betalning för skalpkylning för de Medicare-anspråk som lämnats in med CPT-kod 0062T. Denna behandling har omtilldelats till New Technology APC 1520 med en nationell genomsnittlig ersättning på 1 850,50 dollar från 1 januari 2022. Det framgår av ett pressmeddelande.

En Ambulatory Payment Classification, APC, är den amerikanska regeringens metod för att betala sjukvårdsinrättningar för öppenvårdstjänster för Medicareprogrammet. Det nya betalningsuppdraget möjliggör kostnadsersättningen under Medicare Hospital Outpatient Prospective Payment System, OPPS.

Det har funnits en långvarig nationell täckningsbenämning, NCD, för skalpkylning för att förhindra håravfall. I juni 2021 tilldelades APC 5732, Level 2 Minor Procedures, en föreslagen betalningssats på 34,72 dollar, till följd av publiceringen av AMA:s CPT-koder. Vid denna tidpunkt överklagade Paxman tillsammans med Dignitana till byrån, och inledde samtal för att fastställa en lämplig betalningsnivå för Medicares täckning av skalpkylning.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Paxman

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Paxman

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt