Nyhet

Qbrick

Qbrick genomför en nyintroduktion på Nordic SME med första handelsdag 16 juni

Qbrick genomför en nyintroduktion på NGM Nordic SME. Första handelsdag blir den 16 juni. Det framgår av ett pressmeddelande.

Qbrick är verksamma inom streaming av video, ljud och applikationer över internet. Bolaget grundades 1999 och har dotterbolag i Norge, Danmark och Finland.

- Qbrick besitter idag världsledande kompetens inom video och har en so­lid och lönsam kundbas. Med över 90 procent av intäkterna från återkom­mande månadsabonnemang har Qbrick goda förutsättningar att skala upp en befintlig, lönsam och växande affär. Vi avser att fortsätta expandera inom video och erbjuda den bästa kundupplevelsen på marknaden. Efter att ha positionerat oss väl och tillsatt en kompetent styrelse, vill vi nu ta steget och notera oss på Nordic SME för att skapa förutsättningar att öka expansionstakten ytterligare, kommenterar vd Fredrik Fagerlund.

Bolaget genomför inför noteringen en nyemission på 25 miljoner kronor. Teckningskursen är 5,75 kronor per aktie. Teckningstiden löper från 26 maj till 8 juni.

Dagens Industri drar i en artikel liknelser mellan Qbrick och Bambuser, vars aktie har rusat de senaste åren.

- Bambuser har satsat mycket på livesändningar. Hos Qbrick kan man även förinspela materialet, vilket passar målgrupper som vill ta till sig informationen successivt, säger Fredrik Fagerlund i en intervju med tidningen.

Qbrick hade i fjol en omsättning på 29 miljoner kronor, varav 92 procent var prenumerationsbaserade företagstjänster. Bland användarna finns bolag som Sandvik, Fortum, Handelsbanken, Danske Bank men även Regeringskansliet. Qbrick får en värdering på 242 miljoner kronor efter nyemissionen.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Qbrick

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Qbrick

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt