Nyhet

Raytelligence ökar rörelseförlusten - i startblocken till en global kommersialiseringsfas

Radarsensorbolaget Raytelligence redovisar ingen omsättning under tredje kvartalet medan rörelseförlusten ökade något.

Rörelseresultatet blev -1,4 miljoner kronor (-1,2).

Resultatet före och efter skatt var också -1,4 miljoner kronor (-1,2).

Resultat per aktie hamnade på -0,09 kronor (-0,15).

Likvida medel uppgick till 2,6 miljoner kronor (1,5).

Som tidigare meddelat är certifieringsprocessen för klass 2 av EaZense inledd och bolaget uppges stå i startblocken till en global kommersialiseringsfas. Raytelligence bygger nu upp en global återförsäljningsorganisation i Nordamerika, Europa och Asien.

"Vi står starka med vår AI-plattform och vi är hittills ensamma om att erbjuda den här typen av lösning som verkligen utgör en central pusselbit i framtidens sjukvård. Ett minskat besök/dygn hos en brukare i hemtjänsten sparar upp emot 14-28 000 kr/månad", säger vd:n Klas Arvidson.

Han kommenterar även: "Vi har en lösning som kan göra verklig skillnad vid den här typen av pandemier, eftersom den möjliggör övervakning av vitalparametrar utan att vårdpersonalen behöver träffa patienten fysiskt".

Raytelligence, MkrQ3-2020Q3-2019Förändring
Nettoomsättning00
Rörelseresultat-1,4-1,2
Resultat före skatt-1,4-1,2
Nettoresultat-1,4-1,2
Resultat per aktie, kronor-0,09-0,15
Likvida medel2,61,573,3%

Tim Hansson
tim.hansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Raytelligence

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Raytelligence

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt