Nyhet

Siemens

Siemens Gamesa och Siemens Energy sänker prognosen

Siemens Gamesa har sänkt sin prognos efter att intäkterna i det första kvartalet i det brutna räkenskapsåret inkommit lägre än väntat. Det är tredje gången på mindre än nio månader som vindkraftsjätten, som bland annat konkurrerar med Vestas, sänker prognosen.

Siemens Gamesa uppger att verksamheten har störts av covid-19 och leveranskedjeproblem. Problemen i leveranskedjan väntas nu vara mer ihållande än vad man trott tidigare.

Intäkterna var 1,8 miljarder euro, vilket kan jämföras med förväntningarna som var 2,2 miljarder.

Orderingången uppgick till 2,5 miljarder euro. Rörelseresultatet före PPA och I&R-kostnader var -309 miljoner euro.

Siemens Gamesa spår nu att rörelsemarginalen för helåret blir -4 till +1 procent, ned från en tidigare guidning om 1-4 procent. Intäkterna väntas minska med 2-9 procent. Tidigare prognos var 2-7 procent. Bolaget upprepar sina långsiktiga mål rörande rörelsemarginalen.

Sänkningen från Siemens Gamesa har även fått Siemens Energy, som är ägare till 67 procent, att sänka sin prognos.

Den preliminära orderingången och intäkterna för Siemens Energy var högre än väntat under det första kvartalet medan lönsamheten var svagare.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Siemens

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Siemens

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt