Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Stark månad för Bufab, Heba och Bonava - Didner & Gerge Småbolag ökade 2,6 procent i september

Fonden Didner & Gerge Småbolag steg 2,6 procent i september, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 6,2 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 11,7 procent och är därmed sämre än index som har ökat 13,7 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarna Carl Gustafsson och Kristian Åkesson.
Bland månadens positiva bidragsgivare fanns Bufab, Heba och Bonava. Däremot missgynnades fonden av utvecklingen i Kojamo, Coor och Sweco.

Angående innehavet i Bufab nämner förvaltarna bolagets förvärv av American Bolt & Screw samt danske HT Bendix. Genom dessa förvärv har bolaget nu exponering mot husbilar och möbler, vilket förvaltarna tror är gynnsamt för stunden.

"När vi blickar ett antal år ut i linje med vår investeringshorisont ser vi att Bufab har goda förutsättningar att vara ett betydligt större företag med bibehållen eller förbättrad lönsamhet. Det finns flera tillväxtmöjligheter för Bufab i att fortsätta attrahera nya kunder, sälja mer hos existerande kunder och göra förvärv – helt i linje med historiken sedan börsnoteringen", skriver förvaltarna.

Under månaden ökade fonden sitt innehav i Heba. Förvaltarna menar att man ser en betydande värdepotential i bolaget över de kommande åren, baserat på dess expansionsplaner. Dessutom bedömer man att värderingen gentemot andra svenska bostadsfastighetsbolag inte speglar detta.

Fondens tre största innehav var vid månadsskiftet Embracer, Lagercrantz och Schouw & Co med portföljvikterna 7,1, 6,5 respektive 5,3 procent.

Didner & Gerge Småbolag, %september, 2020
Fond MM, förändring i procent2,6
Index MM, förändring i procent6,2
Fond i år, förändring i procent11,7
Index i år, förändring i procent13,7

Leonard Lenhoff
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Bonava

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt