Nyhet

Stark månad för Bufab, Heba och Bonava - Didner & Gerge Småbolag ökade 2,6 procent i september

Fonden Didner & Gerge Småbolag steg 2,6 procent i september, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 6,2 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 11,7 procent och är därmed sämre än index som har ökat 13,7 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarna Carl Gustafsson och Kristian Åkesson.
Bland månadens positiva bidragsgivare fanns Bufab, Heba och Bonava. Däremot missgynnades fonden av utvecklingen i Kojamo, Coor och Sweco.

Angående innehavet i Bufab nämner förvaltarna bolagets förvärv av American Bolt & Screw samt danske HT Bendix. Genom dessa förvärv har bolaget nu exponering mot husbilar och möbler, vilket förvaltarna tror är gynnsamt för stunden.

"När vi blickar ett antal år ut i linje med vår investeringshorisont ser vi att Bufab har goda förutsättningar att vara ett betydligt större företag med bibehållen eller förbättrad lönsamhet. Det finns flera tillväxtmöjligheter för Bufab i att fortsätta attrahera nya kunder, sälja mer hos existerande kunder och göra förvärv – helt i linje med historiken sedan börsnoteringen", skriver förvaltarna.

Under månaden ökade fonden sitt innehav i Heba. Förvaltarna menar att man ser en betydande värdepotential i bolaget över de kommande åren, baserat på dess expansionsplaner. Dessutom bedömer man att värderingen gentemot andra svenska bostadsfastighetsbolag inte speglar detta.

Fondens tre största innehav var vid månadsskiftet Embracer, Lagercrantz och Schouw & Co med portföljvikterna 7,1, 6,5 respektive 5,3 procent.

Didner & Gerge Småbolag, %september, 2020
Fond MM, förändring i procent2,6
Index MM, förändring i procent6,2
Fond i år, förändring i procent11,7
Index i år, förändring i procent13,7

Leonard Lenhoff
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt