Nyhet

Tillverkningen av Expres2ion Biotechs coronavaccinkandidat har lyckats

Expres2ion Biotech förmedlar att tillverkningen av deras cVLP-baserade coronavaccinkandidat, som licensierats till Bavarian Nordic, har lyckats varav en milstolpe mot initierandet av kliniska studier har nåtts. Det framgår av ett pressmeddelande.

Resultaten för den första kliniska fas I/IIa-studien väntas komma under första kvartalet av 2021.

Till skillnad från Pfizers och BioNtechs vaccinkandidat kräver inte det cVLP-baserade vaccinet en förvaring i runt -80 grader celsius utan kan vara stabilt i rumstemperatur.

Plattformen med cVLP sägs även vara perfekt för snabb respons till framtida varianter av covid-19 som kan uppstå.

https://mb.cision.com/Main/14402/3237424/1335318.pdf

https:/ ews.cision.com/expres2ion-biotechnologies/r/expres2ion-announces-successful-manufacturing-of-the-cvlp-covid-19-vaccine-and-further-positive-upda,c3237424

Tim Hansson
tim.hansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt