Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Vi står redo inför kommande högsäsong

'Vi står redo inför kommande högsäsong' - Rugvistas vd

E-handelsbolaget Rugvista redovisade igår en rapport som föll marknaden i smaken. I en intervju med Finwire kommenterar vd Martin Lindskog rapporten och utsikterna framgent.

Lindskog inleder med att peka ut några av höjdpunkterna.

– Vi är nöjda med rörelseresultatet och att vi lyckades redovisa en nettoomsättningstillväxt om nästan 23 procent, samtidigt som vi fortsatt visar bra marginaler som är i linje med våra finansiella mål. Detta är trots svåra jämförelsetal och ogynnsamma marknadsförhållanden så som kvartalets varma väder, vilket påverkat försäljningen negativt.

I Q1-rapporten tillkännagav bolaget svårigheter med lagerpåfyllning med anledning av pandemins störningar i varuförsörjningen, något man jobbat med under andra kvartalet. Under perioden adderades produkter med ett värde av 27 miljoner kronor, framförallt adderades många av bolagets mest populära produkter, något som gör att man står redo inför kommande högsäsong.

– Vi kommer fortsätta att jobba för att säkerställa att vi har rätt produkter tillgängliga under högsäsongen. Vi vill att lagernivån ska vara cirka 17,5-22,5 procent av senaste 12 månaders nettoomsättning; det är en nivå som nästan uppnåddes under kvartalet.

Många e-handelsbolag har stora problem med returer, något Rugvista är relativt förskonade mot.

– Returer är en naturlig del av e-handeln, men vi gör allt vi kan för att kunder ska ha möjlighet att ta ett så bra beslut som möjligt genom att ha bra produktbilder och tydlig produktinformation. Vi har även en betydligt lägre returgrad än vad exempelvis Zalando och Boozt har, vilka tidigare kommunicerat returgrader på uppemot 40-50 procent. Det är markant högre än våra returgrader om 15-16 procent.

Vidare kommenterar Lindskog att fokus ligger på att fortsätta driva tillväxt genom att penetrera den stora europeiska marknaden ytterligare, men han stänger inte dörren för ytterligare marknader på längre sikt.

– När vi väl har etablerat oss likt hur Zalando har lyckats göra i Europa så kommer vi titta utanför Europa inför nästa fas, men dit är det en bit kvar.

Rugvista har en stor kundnöjdhet med 4,8 i betyg av 5 efter nästan 7 000 recensioner.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om RugVista

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien RugVista

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt