Nyhet

Vimian

Vimian ska noteras på First North till värdering på 29,6 miljarder kronor

Veterinärbolaget Vimian Group avser att genomföra en private placement och därefter notera bolagets aktier på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm. Det framgår av ett pressmeddelande.

Private placement genomförs genom en kombination av försäljning av befintliga aktier och nyemitterade aktier till en teckningskurs på 76 kronor per aktie, vilket motsvarar ett börsvärde på 29,6 miljarder kronor efter genomförd nyemission. Allmänheten är inte välkomna att teckna aktier. Noteringen beräknas ske under juni.

Ankarinvesterare är SEB Investment Management med 1,2 miljarder kronor, Swedbank Robur Fonder med 800 miljoner kronor, Cliens Kapitalförvaltning med 700 miljoner kronor, Handelsbanken Fonder med 600 miljoner kronor, Danica Pension med 500 miljoner kronor, Blackrock med 410 miljoner kronor, Investering & Tryghed med 400 miljoner kronor, Keel Capital med 300 miljoner kronor och Öresund med 200 miljoner kronor. Ankarinvesterarna summerar till 5,11 miljarder kronor.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Vimian Group

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Vimian Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt