Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

VNV

VNV Global har investerat 156 miljoner kronor i Vois senaste finansieringsrunda (uppdatering)

(Förtydligar sista stycket om potentiell börsnotering)

Investmentbolaget VNV Global har investerat 17 miljoner dollar, motsvarande 156 miljoner kronor, i portföljbolaget Voi Technologys senaste Series-D finansieringsrunda på 115 miljoner dollar. Det framgår av ett pressmeddelande.

VNV ledde rundan tillsammans med Raine Group med deltagande från en rad andra investerare, däribland Inbox Capital, Nordic Ninja och Stena Sessan.

“Då vi har investerat i Voi sedan dag ett är det spännande att se detta tre år gamla företag etablera sig som den ledande och mest effektiva mikromobilitetsoperatören i Europa. Vi närmar oss en brytpunkt för mikromobilitet där städer, ledda av sina invånare, börjar inse den fulla potentialen i detta nya transportslag. Voi är fullt integrerade med kollektivtrafiken, har hållbara leverantörskedjor och en flotta som drivs med förnybar energi. Det placerar Voi långt före konkurrenterna som den vuxna och ansvarstagande partnern för städerna”, skriver VNV.

Vois vd Fredrik Hjelm har i samband med rundan sagt till Financial Times och Di Digital att bolaget påbörjat förberedelser för en notering. Bolaget överväger fortfarande var man ska listas men det blir troligtvis i Europa.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien VNV Global

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt