Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

VNV

VNV Global har investerat 156 miljoner kronor i Vois senaste finansieringsrunda (uppdatering)

(Förtydligar sista stycket om potentiell börsnotering)

Investmentbolaget VNV Global har investerat 17 miljoner dollar, motsvarande 156 miljoner kronor, i portföljbolaget Voi Technologys senaste Series-D finansieringsrunda på 115 miljoner dollar. Det framgår av ett pressmeddelande.

VNV ledde rundan tillsammans med Raine Group med deltagande från en rad andra investerare, däribland Inbox Capital, Nordic Ninja och Stena Sessan.

“Då vi har investerat i Voi sedan dag ett är det spännande att se detta tre år gamla företag etablera sig som den ledande och mest effektiva mikromobilitetsoperatören i Europa. Vi närmar oss en brytpunkt för mikromobilitet där städer, ledda av sina invånare, börjar inse den fulla potentialen i detta nya transportslag. Voi är fullt integrerade med kollektivtrafiken, har hållbara leverantörskedjor och en flotta som drivs med förnybar energi. Det placerar Voi långt före konkurrenterna som den vuxna och ansvarstagande partnern för städerna”, skriver VNV.

Vois vd Fredrik Hjelm har i samband med rundan sagt till Financial Times och Di Digital att bolaget påbörjat förberedelser för en notering. Bolaget överväger fortfarande var man ska listas men det blir troligtvis i Europa.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien VNV Global

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.