Nyhet

VNV

VNV Global har investerat 156 miljoner kronor i Vois senaste finansieringsrunda (uppdatering)

(Förtydligar sista stycket om potentiell börsnotering)

Investmentbolaget VNV Global har investerat 17 miljoner dollar, motsvarande 156 miljoner kronor, i portföljbolaget Voi Technologys senaste Series-D finansieringsrunda på 115 miljoner dollar. Det framgår av ett pressmeddelande.

VNV ledde rundan tillsammans med Raine Group med deltagande från en rad andra investerare, däribland Inbox Capital, Nordic Ninja och Stena Sessan.

“Då vi har investerat i Voi sedan dag ett är det spännande att se detta tre år gamla företag etablera sig som den ledande och mest effektiva mikromobilitetsoperatören i Europa. Vi närmar oss en brytpunkt för mikromobilitet där städer, ledda av sina invånare, börjar inse den fulla potentialen i detta nya transportslag. Voi är fullt integrerade med kollektivtrafiken, har hållbara leverantörskedjor och en flotta som drivs med förnybar energi. Det placerar Voi långt före konkurrenterna som den vuxna och ansvarstagande partnern för städerna”, skriver VNV.

Vois vd Fredrik Hjelm har i samband med rundan sagt till Financial Times och Di Digital att bolaget påbörjat förberedelser för en notering. Bolaget överväger fortfarande var man ska listas men det blir troligtvis i Europa.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt