Bioextrax påbörjar utvärderingsprojekt med produktutvecklingsföretag inom livsmedel

Nyhet

Bioextrax påbörjar utvärderingsprojekt med produktutvecklingsföretag inom livsmedel

Bioteknikbolaget Bioextrax har tillsammans med ett produktutvecklingsföretag inom livsmedel, med en årlig omsättning överstigande 5 miljarder kronor, påbörjat ett utvärderingsprojekt angående bolagets teknologier för protein producerat från fjädrar och protein som en biprodukt från Bioextrax process för PHA, bioplast. Syftet med utvärderingen är att undersöka potentialen i att använda dessa två produkter som proteinkälla i livsmedel. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det ingångna utvärderingsprojektet avser både hydrolyserat protein från fjädrar och hydrolyserat encelligt protein som är en biprodukt från bolagets patenterade process för extraktion av bioplasten PHA. Inom projektets ramar kommer Bioextrax skicka olika provprodukter till produktutvecklingsföretaget för utvärdering.

Projektet pågår tillsvidare. Detta är en marknad Bioextrax inte tidigare har undersökt, men med beaktande av de relativt höga prisnivåerna inom livsmedel, jämfört med djurfodermarknaden, ser bolaget detta projekt som kommersiellt högintressant.

- Bioextrax har fram till nu fokuserat på protein för djurfoderapplikationer, och detta kommer vi göra framgent också, men nu lägger vi till protein för livsmedelsapplikationer. Vi ser framför oss att vi inom livsmedel kan ta ut en signifikant premium på våra proteiner, tack vare den mycket starka hållbarhetsprofil dessa produkter skulle få. Vi har inte tidigare utvärderat potentialen inom livsmedel och om det lyckas finns här en mycket stor kommersiell möjlighet, säger Edvard Hall, vd i Bioextrax.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Bioextrax

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Bioextrax

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev