Di möblerar om i hållbarhetsportföljen

Nyhet

{newsItem.title}

Di möblerar om i hållbarhetsportföljen

Dagens industri gör tre ändringar till sin hållbarhetsportfölj som förra året avkastade 48 procent - och därmed slog index som var upp 28 procent.

De bolag som försvinner är IT-konsulten Knowit (tar hem vinsten efter kursuppgång på 87 procent), säkerhetsjätten Securitas (biter i det sura äpplet och tar förlusten) och storbanken SEB (facit minus 2 procent).

Den trio som ersätter utgörs av en annan bank, Handelsbanken, samt fönstertillverkaren Inwido och konsumentvaruföretaget Midsona.

I portföljen finns sedan tidigare trädgårdsutrustningsföretaget Husqvarna, bussoperatören Nobina, teknikkonsulten ÅF Pöyry och hygienkoncernen Essity. Också norska Tomra och danska Vestas är ombord men här viktar Di ned efter att aktierna rusat 71 respektive 165 procent förra året.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev