Ner 6,2 procent för Simplicity Småbolag Sverige i oktober - fondens största innehav Arjo presterade bäst

Nyhet

Ner 6,2 procent för Simplicity Småbolag Sverige i oktober - fondens största innehav Arjo presterade bäst

Fonden Simplicity Småbolag Sverige minskade 6,2 procent i oktober. Sedan årsskiftet har fonden minskat 0,3 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Enligt fondens förvaltare präglades månaden av ett brett fall utlöst av den ökande smittspridningen och nyinförda restriktioner.

Positiva bidrag under månaden kom från Arjo, BHG och Boozt. Tvärt om så kom negativa bidrag främst från Biogaia, Addtech och Byggmax.

"Arjo fick kurslyft när de lyckades slå rapportförväntningarna och e-handlare som Boozt, BHG Group och Dustin hade en bra månad" skriver förvaltaren.

Arjo, Bure och Axfood var fondens största innehav vid månadens slut.

Fonden ökade främst i fastigheter medan industribolag som Skanska minskade mest.

Simplicity Småbolag Sverige, %oktober, 2020
Fond MM, förändring i procent-6,2
Fond i år, förändring i procent-0,3

Isabella Millings
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev