Netmore Group: Positiv utveckling motiverar högre riktkurs - Analysguiden

Nyhet

Netmore Group: Positiv utveckling motiverar högre riktkurs - Analysguiden

Aktiva ägare accelererar utvecklingen

Kvartalet innebar ett antal värdedrivande händelser för bolaget. I april inkom en order från Lundbergs Fastigheter AB med ett ordervärde på ca 1 miljon kronor. Ordern består av ett fiber-baserat system som kommer ge stabil mobiltäckning i lägenheterna och i allmänna utrymmena i det nya området Elitseglaren i Linköping. Storägaren Vincero AB meddelade också under kvartalet att de, tillsammans med Stronghold Invest AB, bildat ett nytt ägarbolag vid namn Buildroid AB som där Netmore Group kommer bli ett centralt innehav. Buildroid AB kommer verka för att accelerera digitaliseringen inom fastighetssektorn med ett fokus på effektiv, säker och hållbar förvaltning. I samband med detta förstärks även bolagets styrelse med Jacob Philipson, en företagsledare med bred kompetens som arbetar med affärsutveckling på Stronghold Invest AB. Det nya ägarbolaget och det starka intresset för Netmore ger en tydlig fingervisning att bolaget ligger i framkant inom IoT industrin.

Ny koncern-VD med bred erfarenhet

Kvartalet innebar även en rad andra personalförändringar, där tf. Vd Erik Hallberg avgått som Vd i slutet av kvartalet för att väljas in som styrelse- ledamot och arbetande vice styrelseordförande. Thomas Plate, CFO, är tillförordnad VD till första september då Ove Anebygd tar över som koncernchef. Han har en omfattande erfarenhet av att leda snabbt växande företag och kommer senast från Qvantel. Han har bred erfarenhet från exekutiva affärsområdespositioner på Ericsson och ett globalt nätverk inom telecom-branschen.

Kraftigt växande marknad i linje med globala trender

Marknaden för IoT förväntas växa kraftigt kommande åren och konsultföretaget Arthur D. Little prognostiserar en årlig tillväxt på den svenska marknaden med 20 procent fram till 2021. Fördelarna med att integrera IoT teknik är många, och ligger i linje med nuvarande hållbarhetstrender då ett effektivt utnyttjande av IoT teknik kan bland annat möjliggöra effektiv övervakning av energiförbrukning.

Pusselbitar faller på plats

I överlag ökar intresset både från industrier och fastighetsbolag men även kommuner. Bolaget ser starkt positionerat ut för framtiden och allt fler pusselbitar faller på plats för en stark tillväxtresa. Fortsatt ökning i nettointäkter och storskalig uppskalning av fokusområden kommer vara tongivande kommande perioden för bolaget. Med basis i en DCF-värdering tillsammans med relativ värdering mot bransch och sektorkollegor finner vi ett motiverat värde i dagsläget på 1,7–2,4 kr och behåller i stort vår tidigare värdering. Netmore är unikt positionerat för att möta framtida utvecklingen inom branschen och större uppsida är möjlig på sikt.

https://www.aktiespararna.se/sites/default/files/netmore_q2_analysuppdatering_2020_08_31.pdf

Research feed

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev