Odin Global C sjönk 4,66 procent i oktober - Thermo Fisher Scientific nytt innehav i portföljen

Nyhet

Odin Global C sjönk 4,66 procent i oktober - Thermo Fisher Scientific nytt innehav i portföljen

Fonden Odin Global C minskade 4,66 procent i oktober, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som minskade 3,82 procent. Sedan årsskiftet har fonden minskat 2,91 procent och är därmed bättre än index som har minskat 6,14 procent. Det framgår av en månadsrapport.

I oktober präglades aktiemarknaden enligt förvaltarna av dåliga nyheter kring främst ett uppsving av covid-19, men också spänningen kring presidentvalet i USA.

Fondens största positiva bidrag kom bland annat från First Republic Bank, HDFC Bank och Alphabet C.

Bland fondens svagaste bidrag i oktober finns DCC (GB), SAP SE och Constellation Software.

"SAP blev den svagaste bidragsgivaren i oktober tillsammans med irländska DCC, vars aktie backade utan några speciella nyheter kring bolaget. DCC levererar sin kvartalsrapport i mitten av november".

Förvaltarna om nya innehavet i Thermo Fisher Scientific:

"Under oktober köpte vi in amerikanska Thermo Fisher Scientific, en ledande leverantör av produkter och tjänster som används vid utveckling och produktion av nya läkemedel. Genom att äga Thermo Fisher får vi exponering mot forskning och utveckling av nya läkemedel, vacciner och diagnostiska metoder utan att behöva ta risker relaterade till enskilda läkemedel".
IMCD Group, Constellation Software och Lifco var fortsatt fondens största innehav vid månadsskiftet.

Odin Global C, %oktober, 2020
Fond MM, förändring i procent-4,66
Index MM, förändring i procent-3,82
Fond i år, förändring i procent-2,91
Index i år, förändring i procent-6,14

Isabella Millings
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev