Uppgångar i datorspelsbolag - Didner & Gerge Small and Microcap ökade 3,7 procent i september

Nyhet

Uppgångar i datorspelsbolag - Didner & Gerge Small and Microcap ökade 3,7 procent i september

Fonden Didner & Gerge Small and Microcap steg 3,7 procent i september, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 1,1 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 21,0 procent och är därmed bättre än index som har minskat 9,8 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarna Carl Granath och Henrik Sandell.

Fondens största positiva bidragsgivare blev under månaden Paradox Interactive, samt de två brittiska bolagen Sumo Group och Frontier Developments.

Angående innehavet i Paradox lyfter förvaltarna flera attraktiva egenskaper. Bland annat nämns att bolaget är väldigt starka inom sina nischer samt att man har lojal, växande spelarbas. Förvaltarna uppger även att Paradox under början av september lanserade spelet Crusader Kings III, som man av allt att döma tror varit en framgångsrik lansering.

Även den brittiska dataspelstillverkaren Sumo utvecklades starkt.

"Bolaget arbetar framförallt med spelproduktioner för externa uppdragsgivare, som SEGA, Disney och Sony. Sumo har varit med om att utveckla en rad AAA­spel som t.ex. titlar i racingspelet Forza­serien (för MicroSoft), Little Big Planet (för Sony) och Hitman (för Square Enix). Dotterbolaget Atomhawk tar fram illustrationer och design för bl.a. datorspel och filmer och har bl.a. arbetat med filmer som t.ex. Thor och Guardians of the Galaxy", skriver förvaltaren.

Bland innehaven som i september utvecklades svagast fanns svenska VNV Global, tyska Basler samt brittiska Victoria.

Fondens största innehav var vid månadsskiftet Paradox, Embracer och ATOSS med portföljvikterna 5,9, 4,4 respektive 4,3 procent.

Didner & Gerge Small and Microcap, %september, 2020
Fond MM, förändring i procent3,7
Index MM, förändring i procent1,1
Fond i år, förändring i procent21,0
Index i år, förändring i procent-9,8

Leonard Lenhoff
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev