Stocks in Play – Bred nedgång på Stockholmsbörsen - Börskollen

Nyhet

Stocks in Play – Bred nedgång på Stockholmsbörsen

Stocks in Play – Bred nedgång på Stockholmsbörsen

Veckans riskaversion har fortsatt på fredagen med djupa nedgångar i både Asien och Europa. Oron för handelskrig tilltog under gårdagskvällen sedan amerikanska strafftullar mot Kina presenterats, vilket har följts upp med aviserade motåtgärder från kinesiskt håll. Stockholmsbörsen tyngs även av ett antal aktier som handlas exklusive utdelning. Till dagens vinnare hör MTG, som föreslås delas upp i två noterade bolag.

Kappahl faller samtidigt på en svag rapport. Klockan 10.40 var det utdelningsjusterade OMXS30-indexet ned 0,96 procent. Aktie Kursförändring Kommentar MTG 2,6% Föreslås delas upp i två noterade bolag AstraZeneca −0,70% Läkemedlet Lokelma godkänns i EU för behandling av hyperkalemi Cherry −1,4% Betalar drygt 189 miljoner kronor för att köpa majoriteten av aktierna i Game Lounge Lammhults −1,6% Dotterbolaget Ragnars Inredningar får order på 12 miljoner kronor Elekta −1,8% Morgan Stanley höjer riktkursen till 82 kronor (73), upprepar undervikt Kinnevik −1,9% Föreslagen delning av MTG som till 20 procent ägs av Kinnevik Tethys −2,3% Vd Magnus Nordin inte längre misstänkt för medhjälp till grovt folkrättsbrott i Sudan Lundin Petroleum −2,4% Styrelsemedlem Ashley Heppenstall inte längre misstänkt för medhjälp till grovt folkrättsbrott i Sudan men utredning mot vd och ordförande fortsätter Tieto −2,4% Handlas exklusive rätt till utdelning Castellum −2,8% Handlas exklusive rätt till utdelning Hufvudstaden −3,6% Handlas exklusive rätt till utdelning Beijer Alma −4,3% Handlas exklusive rätt till utdelning Kappahl −4,4% Nettoresultatet sjönk till 5 miljoner kronor i andra kvartalet (34) Swedbank −7,2% Handlas exklusive rätt till utdelning MTG-uppdelning ska hjälpa till att påskynda tillväxtstrategierna uppger vd Uppdelningen av MTG ska hjälpa till att påskynda bolagets tillväxtstrategier säger vd Jørgen Madsen Lindemann till Bloomberg News.

“Det är en del av MTG:s omvandling som vi nu gör den här åtgärden, vilket innebär att vi skapar en stark nordisk story och vi skapar en stark digital story inom esport och mobilspel” , konstaterar han också efter morgonens nyhet. Enligt MTG-chefen kommer uppdelningen även att hjälpa företagen med partnerskap. Orsaken är att det blir enklare för partners att förstå vilka de samarbetar med.

Genom uppdelningen kommer MTG bestå av nuvarande verksamheter inom e-sport med ESL, DreamHack och ESEA, onlinespel genom InnoGames och Kongregate, samt digitalt videoinnehåll med Zoomin.TV och Engage Digital Partners. Det avknoppade bolaget kommer att bestå av segmentet Nordic Entertainment och MTG Studios samt Splay Networks..

Läs hela artikeln

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Börsvärlden

Nyhetsbrev