Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

IPO-nytt:

IPO-nytt: E-handelsbolaget Bubbleroom mot börsen, Bricknode kraftigt övertecknad och fler IPO-nyheter

Hur gick aktierna i veckans börsdebutanter och vilka har vi att se fram emot? Vi summerar den senaste tidens nyhetsflöde på noteringsfronten med fokus på aktuella och kommande svenska och internationella börsnoteringar att hålla ögonen på!

Nyheter om kommande börsnoteringar/IPOs, emissioner och SPACar att hålla ögonen på 2021

Nedan finner du ett antal nyheter som rör kommande planerade eller möjliga börsnoteringar för 2021 eller framåt.

Tips: Du finner fler aktuella nyheter på vår sida för Börsnoteringar & IPOs samt vår sida för SPACar.

IPO i e-handelsbolaget Bubbleroom – Tar in 151 miljoner kronor inför notering på First North


E-handelsbolaget Bubbleroom har beslutat att genomföra en nyemission samt notera bolagets aktier på Nasdaq First North Growth Market.

Sammanlagt 4,2 miljoner nya aktier ska emitteras till en kurs om 36 kronor per aktie, vilket innebär att erbjudandet maximalt uppgår till 151 miljoner kronor. Vidare innebär detta att bolaget värderas till 396 miljoner kronor. Bolaget har även åtagit sig att emittera upp till 630 000 ytterligare aktier.

Aktörer som Vasastaden, FE Fonder och Modelio Equity har åtagit sig att förvärva aktier i erbjudandet motsvarande 97 miljoner kronor, förutsatt vissa villkor. Teckningsåtagandena motsvarar cirka 64 procent av erbjudandet.

Medlen ska bland annat användas för att stödja bolagets geografiska expansion och finansiera investeringen i ett automatiserat lager.

Preliminär första handelsdag är den 23 november.

Vi har nu adderat bolaget till vår databas vilket innebär att du kan skapa bevakning med automatiska pushnotiser i vår app. Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Bubbleroom.

Svag start för Qlucore som faller kraftigt i premiärhandeln på First North

Life science-bolaget Qlucore började i dag den 5 november att handlas på Nasdaq First North Growth Market. Qlucore har utvecklat en smart programvara för cancerdiagnostik. Denna har fram tills nu använts av kunder som forskar på området. Totalt har bolaget över 200 kunder världen över. Nästa steg blir att ta ut programvaran i den riktiga sjukvården.

Bolaget genomförde inför noteringen en nyemission på 90 miljoner kronor som fulltecknades. Teckningskursen var 64,50 kronor per aktie. Bland ankarinvesterarma fanns fastighetsprofilen Rutger Arnhult genom sitt bolag M2 och Cantaloupe som är Sinch-grundarnas investmentbolag

Aktien handlas i skrivande stund till 49,88 kronor vilket motsvarar en kursnedgång på knappt 23 procent.

Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Qlucore.

Preservium Property börjar i dag handlas på Spotlight Stock Market

Fastighetsbolaget Preservium Property börjar i dag den 5 november att handlas på Spotlight Stock Market. Preservium Property är ett nybildat bolag som förvaltas av Pareto Business Management.


Bolaget äger sedan i oktober fastigheterna Täby Vinkelhaken 2 och Huddinge Snickarboden 1. De båda Fastigheterna omfattar totalt 43 200 kvadratmeter uthyrbar area. Fastigheterna är fullt uthyrda till statliga Riksarkivet och Region Stockholm med en genomsnittlig återstående löptid om 19 år. Bolaget har en bedömd årlig utdelningskapacitet om cirka 6,50 kronor per aktie.

Bolaget har nyligen genomfört en nyemission om 463,5 miljoner kronor som delfinansiering av förvärven av de båda fastigheterna. Teckningskursen var här 100 kronor per aktie.

Aktien handlas i skrivande stund till 106 kronor vilket motsvarar en kursuppgång på 6 procent. Handeln är dock mycket tunn.

Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Preservium Property.

Nattaro Labs genomför IPO – första handelsdag på Spotlight 10 december

Nattaro Labs har godkänts för notering på Spotlight Stock Market. Godkännandet är villkorat av att emissionen tecknas till minst 8 miljoner kronor och spridningskravet på 300 aktieägare uppfylls.

Nattaro Labs är ett svenskt forsknings- och utvecklingsbolag med produkter och lösningar för att bekämpa problemet med vägglöss. Nattaro Labs är ett bioteknikföretag med ursprung i forskning om vägglöss hos Feromongruppen vid Lunds universitet.

Teckningstiden löper från 8 november till 19 november. Första handelsdag på Spotlight blir den 10 december. Erbjudandet omfattar 2,14 miljoner units till en teckningskurs på 7 kronor per unit. Bolaget kommer vid fullteckning att tillföras 15 miljoner kronor före emissionskostnader på 1,4 miljoner kronor.

Emissionslikviden är avsedd att finansiera bolagets marknadspenetration inom Sverige och i Västeuropa, samt att etablera sig på marknaden i USA. Bolaget ska utöka den amerikanska satsningen genom Nattaro Labs nya säljansvarige i Nordamerika. Vidare kommer Nattaro Labs att öka sina säljinsatser mot flera segment men även ta steget ut mot nya marknader.

Vi har nu adderat bolaget till vår databas vilket innebär att du kan skapa bevakning med automatiska pushnotiser i vår app. Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Nattaro Labs.

Tips – Ladda ner Börskollens kostnadsfria app för automatisk bolagsbevakning av IPO-aktuella bolag


Är du intresserad av att följa nyhetsflödet för IPO-aktuella bolag rekommenderar vi att du laddar ner vår kostnadsfria nyhetsapp där du kan skapa bevakningar och få automatiska pushnotiser. Vi försöker att addera nya IPO-bolag löpande i vår databas, men om något saknas är du alltid välkommen att kontakta oss på info@borskollen.se.

Vi tipsar också om vårt populära nyhetsbrev med 50.000 prenumeranter där vi löpande lyfter aktuella IPO-nyheter!

Bricknodes IPO blev kraftigt övertecknad – aktien börjar handlas den 9 november


Fintech-bolaget Bricknodes nyintroduktion på Nasdaq First North Growth Market blev kraftigt övertecknad. Bricknode utvecklar och levererar en molnbaserad mjukvaruplattform som gör det möjligt för företag att leverera finansiella produkter till sina kunder.

Bolaget beslutade som tidigare meddelats att utnyttja övertilldelningsemissionen på 10 miljoner kronor som i tecknas i sin helhet av Saeid Esmaeilzadeh via Centripetal.

Erbjudandet tecknades till drygt 215 procent, motsvarande 65 miljoner kronor och bolaget tillförs drygt 1 400 aktieägare. Bricknode tillförs 40 miljoner kronor före emissionskostnader. Aktien kommer att börja handlas på First North den 9 november.

Styrelsen har nu fattat tilldelningsbeslut och samtliga som anmält sig i erbjudandet har erhållit allokering för maximal ägarspridning. Till följd av det stora intresset har styrelsen beslutat att tilldela samtliga som tecknade sig minst en post motsvarande 5 232 kronor.

"Vi började den spännande resan mot att molnifiera finansiella tjänster för många år sedan vilket har placerat oss i framkant inom finansiell infrastruktur. Nu är vi fantastiskt nöjda med det överväldigande intresse Bricknode har fått under hela IPO-processen och den tillströmning av duktiga investerare som vi har sett. Den internationella expansionen och uppskalningen av vår affär har redan börjat och vi ser fram emot den fortsatta resan tillsammans med våra nya och befintliga aktieägare", kommenterar Stefan Willebrand, vd och grundare av Bricknode.

Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Bricknode.

Nyheter om internationella börsnoteringar/IPOs och SPACar

Och här några nyheter om internationella börsnoteringar.

Movinn föll i premiärhandeln på First North i Köpenhamn

Movinn, som är en leverantör av inflyttningsklara, plug-and-play-servicelägenheter, började den 4 november att handlas på First North Growth Market i Köpenhamn.

Bolaget genomförde inför noteringen en nyemission som tillförde 30,4 miljoner danska kronor före emissionskostnader. Emissionen omfattade 2,81 miljoner aktier till teckningskursen 10,80 danska kronor och bolaget fick 452 nya aktieägare.

Movinn tänker använda merparten av emissionslikviden till att initiera en expansion till nya europeiska marknader. Resten ska användas för fortsatt tillväxt på den inhemska marknaden och potentiella förvärv.

Läs hela nyheten.

Skoföretaget Allbirds har mött stor investeraraptit inför IPO


Skotillverkaren Allbirds börjar handlas på Nasdaqbörsen på onsdag. Bolaget har inför noteringen dragit in över 300 miljoner dollar efter att ha prissatt aktien högre än det aviserade teckningsintervallet.

Bolaget säljer 20,2 miljoner aktier för 15 dollar styck, efter att ha erbjudit 19,2 miljoner aktier inom intervallet 12-14 dollar.

Att det såldes mer aktier och till ett högre pris beror på att investerarna uppskattar bolagets betoning på hållbarhet. Det uppgav Joey Zwillinger, medgrundare och delad-vd, till CNBC.

Allbirds sourcar sina produkter på ett hållbart sätt vilket exponerade det till fler "kapitalfickor", sade Joey Zwillinger. "Folk såg det genuina och autentiska ledarskap som vi sätter på ESG", fortsatte han.

Läs hela nyheten.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Bricknode

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt