IPO-nytt: Stark debut för vinbolaget Viva Wine, Case Group och W5 kraftigt övertecknade och fler IPO-nyheter
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Noteringar & Emissioner

IPO-nytt: Stark debut för vinbolaget Viva Wine, Case Group och W5 kraftigt övertecknade och fler IPO-nyheter

IPO-nytt:

Vinbolaget Viva Wine fick se sin aktie stiga under premiären och de två IPO-aktuella bolagen Case Group och W5 har båda fått se sina rundor kraftigt övertecknade. Vi summerar den senaste tidens nyhetsflöde på noteringsfronten med fokus på aktuella och kommande svenska och internationella börsnoteringar att hålla ögonen på!

Tips: I fredagens "IPO-nytt" läser du om ännu fler intressanta noteringar i närtid!

Nyheter om kommande börsnoteringar/IPOs, emissioner och SPACar att hålla ögonen på 2021

Nedan finner du ett antal nyheter som rör kommande planerade eller möjliga börsnoteringar för 2021 eller framåt.

Tips: Du finner fler aktuella nyheter på vår sida för Börsnoteringar & IPOs samt vår sida för SPAC-bolag.

Dentalum tar in 170 miljoner genom riktad nyemission

Tandvårdskedjan Dentalum, som siktar på en notering inom 18 månader, har genomfört en riktad nyemission som tillför det cirka 170 miljoner kronor. Emissionen var kraftigt övertecknad, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Emissionen bestod av nästan 3,74 miljoner aktier till teckningskursen 45,50 kronor per aktie. Priset fastställdes genom ett accelererat bookbuilding-förfarande. Utspädningseffekten i emissionen är cirka 12,4 procent. Emissionen riktades till vissa vidtalade investerare.

Dentalum avser använda nettolikviden för att finansiera framtida förvärv och allmänna verksamhetsändamål. Dentalum har satt upp finansiella mål för perioden 2022 till 2024, innebärande att bolaget ska nå en justerad och proforma ebitda-resultat på 280 miljoner kronor i slutet av 2024. Den justerade ebitda-marginalen ska överstiga 20 procent.

Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Dentalum.

Case Groups nyintroduktion på First North tecknades tio gånger – aktien börjar handlas 16 december


Kapitalförvaltaren Case Groups nyintroduktion på Nasdaq First North Growth Market tecknades till 256,4 miljoner kronor, vilket motsvarar en teckningsgrad på 1 027 procent.

Case Group emitterar 1,33 miljoner nya aktier till teckningskursen 18,80 kronor per aktie och tillförs 25 miljoner kronor före emissionskostnader på 4,0 miljoner kronor. Bolaget får 2 800 nya aktieägare. Aktien kommer att börja handlas på First North den 16 december med kortnamnet CASE. Bolaget får ett börsvärde på 375 miljoner kronor efter erbjudandet räknat på teckningskursen.

Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Case Group.

W5 Solutions IPO-erbjudande blev övertecknat flera gånger

Tech-bolaget W5 Solutions rönte stort intresse för sin listningsemission i samband med noteringen på First North och emissionen blev övertecknad flera gånger.

W5 Solutions tillförs cirka 40 miljoner kronor före emissionskostnader. Totalt har 1 400 aktieägare fått tilldelning. Första dag för handel är planerad till fredagen den 17 december. Teckningskursen var 25 kronor per aktie.

”Vi är glada och nöjda med det starka stödet från både befintliga och nya aktieägare. Med intäkterna från börsnoteringen har W5 Solutions de finansiella resurser som krävs för att göra betydande förvärv och fortsätta en ökad marknadsexpansion”, säger vd Daniel Hopstadius i en kommentar

Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för W5 Solutions.

Tips – Ladda ner Börskollens kostnadsfria app för automatisk bolagsbevakning av IPO-aktuella bolag

Viva Wine Group-aktien klättrar rejält i premiärhandeln på First North


Vinbolaget Viva Wine Group började i dag den 14 december att handlas på Nasdaq First North Premier Growth Market. Erbjudandet att teckna aktier blev kraftigt övertecknat och bolaget får drygt 20 000 nya aktieägare.

Teckningskursen var på förhand bestämd till 49 kronor per aktie, vilket motsvarar ett börsvärde på bolaget på 4,35 miljarder kronor efter erbjudandet.

Ankarinvesterare är Bergendahl & Son, Fonder förvaltade och rådgivna av Capital World Investors, Erik Selin och investmentbolaget Svolder, som tecknat aktier för 950 miljoner kronor. Bolagets styrelseordförande Anders Moberg har förvärvat aktier i erbjudandet för 10 miljoner kronor.

Aktien handlas i skrivande stund till 57,23 kronor senast betalt vilket motsvarar en kursuppgång på ca 17 procent.

Grattis till alla er som tecknade och fick tilldelning!

Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Viva Wine Group.

Nyheter om internationella börsnoteringar/IPOs och SPACar

Och här några nyheter om internationella börsnoteringar.

Kempower rusar kraftigt i premiärhandeln på First North i Helsingfors

Finska laddutrustningsbolaget Kempower började i dag den 14 december att handlas på Nasdaq First North Growth Market i Helsingfors. Aktien handlas med kortnamnet KEMPOWR. Bolaget är en utvecklare av laddningslösningar och tjänster med inriktning mot fordonssektorn.

Erbjudandet att teckna aktier i bolaget övertecknades flera gånger och bolaget har 34 500 aktieägare efter noteringen. Teckningskursen var 5,74 euro per aktie.

Nio stycken ankarinvesterare tecknade aktier för 53 miljoner euro. Bland dessa återfinns WIP Asset Managements fonder, Varma Mutual Pension Insurance, Evli Fund Management och Ilmarinen Mutual Pension Insurance.

Aktien stiger kraftigt i premiärhandeln.

Läs hela nyheten.

Getty Images går till börsen via spac - BN


Bildbyrån Getty Images går till börsen genom en spac-affär som värderar det till 4,8 miljarder dollar, motsvarande 43,6 miljarder kronor, inklusive skulder. Det rapporterar Bloomberg News.

Getty går samman med CC Neuberger Principal Holdings som backas upp av CC Capital och Neuberger Berman. Det nya bolaget kommer att dra in 1,2 miljarder dollar i samband med noteringen.

Getty, som tidigare hade övervägt en vanlig börsnotering innan beslutet föll på ovannämnda spac:en, ska använda pengarna från affären till att dra ned på skulderna. Det uppgav vd Craig Peters till Bloomberg.

Läs hela nyheten.

Videoappen Triller på väg till börsen genom fusion

TrillerNet, som ligger bakom videoappen Triller, diskuterar om att gå till börsen genom ett samgående med Seachange International. Det skriver Reuters som hänvisar till källor.

Som en del av affären skulle investerare gå in med 250 miljoner dollar till en värdering av TrillerNet på 5,1 miljarder dollar, motsvarande 46,5 miljarder kronor, sade en insynsperson. Affären kan bli tillkännagiven under veckan.

Triller erbjuder användare att skapa och dela korta videos men har på senare tid breddat verksamheten. Man har genom en rad förvärv utökat utbudet med liveevents, mobilspel och betald streaming. Detta har gjort att Triller inte längre är en direkt konkurrent till bland annat Tiktok, vilket också understrukits genom att det inte längre läggs upp information kring dagliga och månatliga användare. Enligt TrillerNet har appen drygt 300 miljoner användare.

Seachange är en leverantör av mjukvara för videoleveranser. Bolaget har ett marknadsvärde på 84 miljoner dollar, motsvarande cirka 765 miljoner kronor.

Läs hela nyheten.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Case Group

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt