Rolléns investmentbolag Greenbridge mot börsen?, så går dagens IPO-primärer Xpecunia, Lucky Games, OX2 och Creaspac och 4 kommande noteringar
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Noteringar & Emissioner

Rolléns investmentbolag Greenbridge mot börsen?, så går dagens IPO-primärer Xpecunia, Lucky Games, OX2 och Creaspac och 4 kommande noteringar

Rolléns

Dags för Ola Rolléns investmentbolag att börsnoteras? Så går dagens premiärnoteringar Xpecunia, Lucky Games, OX2 och Creaspac och mycket mer. Vi summerar den senaste tidens nyhetsflöde på noteringsfronten med fokus på aktuella och kommande  svenska och internationella börsnoteringar att hålla ögonen på!

Kommande börsnoteringar, IPOs och SPACar att hålla ögonen på 2021

Nedan finner du ett antal nyheter som rör kommande planerade eller möjliga börsnoteringar för 2021 eller framåt.

Tips: Du finner fler aktuella nyheter på vår sida Börsnoteringar & IPOs samt vår sida för SPACar.

Modus Therapeutics genomför en nyintroduktion på First North med första handelsdag 22 juli

Modus Therapeutics är ett kliniskt bioteknikföretag som genom den patenterade polysackariden sevuparin utvecklar en behandling mot sepsis och septisk chock.

Bolaget genomför inför noteringen en nyemission av units som initialt vid fullteckning kommer att tillföra 33 miljoner kronor före emissionskostnader. Anmälningstiden i erbjudandet inleds den 29 juni och avslutas den 13 juli. Aktien och teckningsoptionen ska börja handlas den 22 juli. Bolaget värderas före nyemissionen till 70 miljoner kronor.

Bolaget planerar att starta en klinisk fas Ib-LPS-provokations-studie under andra halvåret 2021, som beräknas pågå till och med andra/tredje kvartalet 2022. Efter klinisk fas Ib-LPS-provokations-studie planerar Modus att initiera en klinisk fas IIa-PoC-studie under tredje/fjärde kvartalet 2022.

"Grundbulten i vår verksamhet är läkemedelskandidaten sevuparin för behandling av sepsis och septisk chock. I bakgrunden finns över 20 års forskning om sevuparins positiva verkningsmekanismer. Genom att tillvarata att sevuparin kan ordineras i flera gånger högre doser än jämförbara polysackarider finns potential att stoppa skadliga förlopp i kroppen som uppstår vid sepsis och septisk chock skulle därigenom kunna mildras och förhindras. Sevuparin har i tidigare kliniska studier på andra indikationsområden uppvisat god säkerhet och tolerabilitet. Detta ger oss ett försprång inför de kommande kliniska fas Ib/IIa-studierna. Genom sevuparin är vår ambition att utveckla en behandling mot sepsis och septisk chock med potential att förändra sepsisvården", kommenterar vd John Öhd.

Läs fler nyheter på vår bolagssida för Modus Therapeutics.


Tips: Är du intresserad av att följa nyhetsflödet för IPO-aktuella bolag rekommenderar vi att du laddar ner vår kostnadsfria nyhetsapp där du kan skapa bevakningar och få automatiska pushnotiser. Vi försöker att addera nya IPO-bolag löpande i vår databas, men om något saknas är du alltid välkommen att kontakta oss på [email protected]. Vi tipsar också om vårt populära nyhetsbrev med 50.000 prenumeranter där vi löpande lyfter aktuella IPO-nyheter!

Ola Rollén öppnar för börsen – vill notera investmentbolaget Greenbridge

Ola Rollén öppnar dörren mot börsen för investeringsbolaget Greenbridge – och han ställer den på vid gavel, rapporterar bland annat Breakit.

"Vi funderar på två vägar just nu."

Följ och bevaka händelseförloppet på vår bolagssida för Greenbridge.

Nyheter och rekommendationer för aktuella börsnoteringar, IPOs och SPACar

Nedan några nyheter som rör bolag som just nu är aktuella med börsnoteringar.

Affärsvärlden ger neutralt råd för Pila Pharmas IPO

Börsaktuella Pila Pharma har en egen ansats för att behandla typ 2-diabetes och har redan avverkat en mindre fas 2-studie för sitt preparat. Bolaget ska noteras på First North med första handelsdag den 12 juli.

Affärsvärlden hittar en varningsflagga i erbjudandet inom ramen för sin granskning av nyintroduktioner. Det handlar om bristfällig information, prospektet innehåller inga uppgifter om utveckling under 2021.

Affärsvärlden bedömer att prislappen ter sig hyggligt attraktiv. Det har noterats flera läkemedelsutvecklare med huvudprojekt i tidigare klinisk fas eller rentav preklinisk fas till liknande värderingar som Pila Pharma, exempelvis Elicera och Lipum.

Tidningen bedömer dock att bolaget betalar rätt dyrt för sin finansiering, vilket skulle kunna tolkas som att det råder skepsis bland mer luttrade läkemedelsinvesterare kring bolaget ansats?

Affärsvärlden är försiktigt positiva till Pila Pharma men sträcker sig inte hela vägen till ett råd att teckna och stannar på en fyra i betyg på den sexgradiga skalan för förhoppningsbolag, vilket ska tolkas som ett neutralt råd.

Läs fler nyheter på vår bolagssida för Pila Pharma.

IPO-aktuella Linkfires vd Lars Ettrup intervjuas av Nyhetsbyrån Direkt

Läs fler nyheter på vår bolagssida för Linkfire.

Byggboom och ökat fokus på hållbarhet – Möjlighet att bli delägare i IsoTimber

Med 61 procents tillväxt i omsättningen under 2020 och ett orderläge som redan idag når nära 2020 års volym, tar Isotimber nu in kapital för att bryta igenom ordentligt genom att tillvarata byggbranschens starka marknadsläge för hållbart byggande med trä.

Hållbarhet i fokus när Anja Pärson bygger sitt drömhus med IsoTimber


Anja Pärson och Filippa Rådin Pärson har bestämt sig för att bygga hus, mitt i ett naturskönt område vid kusten utanför Umeå. Deras grundinställning är att platsen ska kunna återställas till sitt ursprung med minimal påverkan på naturen. I sitt intensiva sökande efter dagens mest hållbara byggmetoder landade paret i att husstommen ska levereras av IsoTimber.

Detta är bara ett av flera exempel på den synlighet som IsoTimber har fått i media på sistone. Styrelseordförande Janina Östling har en stark tilltro till det rådande marknadsläget;

"Intresset för hållbart byggande är enormt stort just nu och styrelsen vill att bolaget ska få möjlighet att tillvarata det intresset fullt ut."

Läs mer och teckna IsoTimber (annons).

Emplicures IPO-erbjudande blev övertecknat

Läkemedelsbolaget Emplicure erbjudande i samband med börsnoteringen blev övertecknat enligt bolaget som därmed tillförs 39,8 miljoner kronor före emissionskostnader. Första dag för handel på Nasdaq First North är den 24 juni.

"Att vårt erbjudande blev övertecknat är ett styrkebevis för Emplicure och visar att marknaden har förtroende för både bolaget och vår utvecklings- och affärsmodell. Vi har med detta säkerställt att vi kan fullfölja våra pågående satsningar med att ta Empli03 in i klinisk dokumentationsfas och öka takten i vår övriga projektportfölj", säger vd:n Torbjörn W. Larsson.

Läs fler nyheter på vår bolagssida för Emplicure.

Så går det för dagens börsdebutanter

Idag noteras Xpecunia, Lucky Games, OX2 och den tredje svenska SPACen Creaspac – så här blev det initiala mottagandet:

IPOn Xpecunia stiger 4,3 procent i premiärhandeln på Nordic SME

Kryptovalutabolaget Xpecunia började i dag den 23 juni att handlas på Nordic SME. Bolaget bedriver utvinning av digitala valutor med hjälp av egenproducerad el från solanläggningar. Med hjälp av självlärande algoritmer kan Xpecunia utvinna den för stunden mest lönsamma digitala valutan.

Bolaget genomförde inför noteringen en nyemission som övertecknades och tillförde 45 miljoner kronor före emissionskostnader samt 1 500 nya aktieägare. Teckningskursen var 6 kronor per aktie.

Klockan 09.25 var senast betalt 6,26 kronor, en uppgång på 4,3 procent jämfört med teckningskursen på 6 kronor.

IPOn Lucky Games stiger 24 procent i premiärhandeln på First North

Kasinospelutvecklaren LL Lucky Games började i dag den 23 juni att handlas på Nasdaq First North Growth Market. Bolaget designar och utvecklar videoslots, digitala spelautomater, med fokus på spelupplevelser, spelifiering och underhållning, för spelare runtom i världen, genom avtal med speloperatörer. Målet är att utveckla nyskapande spel med fokus på spelupplevelse och spelatmosfär.

Bolaget genomförde inför noteringen en nyemission av units som övertecknades. Teckningskursen var 6,60 kronor per unit. Varje unit består av fyra aktier och en vederlagsfri teckningsoption TO1. Teckningskursen motsvarar därmed 1,65 kronor per aktie.

Klockan 09.30 var senast betalt 1,999 kronor per aktie. Teckningsoptionen handlas samtidigt till 21 öre senast betalt. Värdet på en unit är därmed 8,206 kronor, vilket är en uppgång på 24 procent jämfört med teckningskursen på 6,60 kronor.

IPOn OX2 backar drygt 6 procent i premiärhandeln på First North

Vindkraftsbolaget OX2 började i dag den 23 juni att handlas på Nasdaq First North Premier Growth Market. Intresset för att teckna aktier i bolaget var stort och erbjudandet blev kraftigt övertecknat.

Teckningskursen var på förhand bestämd till 60 kronor per aktie. Klockan 09.15 var senast betalt 56,25 kronor, en nedgång på 6,3 procent jämfört med teckningskursen på 60 kronor.

Under gårdagen intervjuades Paul Stormoen, vd för OX2, av Nyhetsbyrån Direkt inför noteringen av aktien på First North Premier.

SPACen Creaspac backar 1,5 procent i premiärhandeln på Nasdaq Stockholm

Spac-bolaget Creaspac började i dag den 23 juni att handlas på Stockholmsbörsen, Nasdaq Stockholms huvudlista. Intresset för att teckna aktier i bolaget var stort och erbjudandet övertecknades betydligt.

Teckningskursen var på förhand bestämd till 100 kronor per aktie. De största aktieägarna i Creaspac efter erbjudandet är Creades med 15,0 procent, Lannebo Fonder 9,8 procent, Prior Nilsson 9,8 procent, Swedbank Robur Fonder 9,8 procent, SEB Investment Management 6,0 procent och Ramsbury Invest med 4,8 procent.

"Vi är mycket glada över allmänhetens och institutionella investerares stora intresse för Creaspac och ödmjuka inför det förtroende som vår investeringsstrategi och Creades som sponsor har fått. Vi ser fram emot att tillsammans generera långsiktigt aktieägarvärde i Creaspac", kommenterade Sven Hagströmer, styrelseordförande i Creaspac och Creades.

Klockan 09.05 var senast betalt 98,50 kronor, en nedgång på 1,5 procent jämfört med teckningskursen på 100 kronor.

Läs fler nyheter på våra bolagssidor för Xpecunia, Lucky Games, OX2 och Creaspac.

Nyheter om internationella börsnoteringar, IPOs och SPACar

Och här några nyheter om internationella börsnoteringar.

Succé för Islands största börsnotering någonsin

Isländska storbanken Islandsbanki steg kraftigt i sin börspremiär på Reykjavikbörsen under tisdagen. Noteringen är den största som någonsin ägt rum på Island. Noteringen blev kraftigt övertecknad. Genom noteringen minskade den isländska staten sin risk mot banksektorn.

Läs hela nyheten.

Cybersäkerhetsbolaget SentinelOne ansöker om IPO

Det israeliska cybersäkerhetsbolaget SentinelOne ansöker om IPO på New York Stock Exchange.

Bolaget siktar på en värdering om 7 miljarder dollar, vilket hade inneburit att SentinelOne blir det näst högst värderade israeliska cybersäkerhetsbolaget bakom Check Point. I samband med IPOn ska bolaget ta in 878 miljoner dollar.

Läs fler nyheter på vår bolagssida för SentinelOne.

LegalZoom planerar IPO

LegalZoom planerar IPO som skulle kunna värdera bolaget till mer än 5 miljarder dollar. Bolaget, som är startat av OJ Simpsons tidigare advokat Robert Shapiro, planerar att sälja aktier till ett värde omkring 500 miljoner dollar.

Företaget erbjuder en online-tjänst som möjliggör för konsumenter att ta fram dokument som till exempel testamente utan att behöva blanda in advokater.

Läs hela nyheten.

Genredigeringsbolaget Graphite Bio ska ta in 200 miljoner dollar i ny IPO

Genredigeringsbolaget Graphite Bio ska ta in 200 miljoner dollar i samband med sin börsnotering på Nasdaq som kan ge en värdering om 915 miljoner dollar.

Enligt bolaget har det utvecklat en genredigeringsplattform som precis kan korrigera mutationer och ersätta gener som orsakar sjukdomar. Graphite Bio har erhållit IND-godkännande och ska rekrytera sin första patient för en fas 1/2-studie i andra halvan av 2021.

Läs hela nyheten.

Xpeng får grönt ljus för notering i Hongkong - kommer dubbellistas

Den kinesiska elbilstillverkaren Xpeng, som är noterat i USA, har fått grönt ljust på Hongkong-börsen för att utföra ytterligare en IPO genom en dubbellistning.

Enligt källor är det bankerna JPMorgan Chase, Bank of America-Merrill Lynch samt Credit Suisse som är rådgivare. Det är samma som vid börsnotering i USA i augusti 2020.

Läs fler nyheter på vår bolagssida för Xpeng.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Bank of America

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt