Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Affärsvärlden

Affärsvärlden listar en rad tänkbara budkandidater

Hittills under 2022 har en handfull uppköp skett av svenska börsbolag. En svagare svensk krona ökar dock sannolikheten för fler förvärv. Affärsvärlden listar en rad tänkbara budkandidater, enligt en analys på måndagen.

Tidningen pekar ut följande budkandidater:
* Mekonomen
* Omsorgsbolagen Ambea, Attendo och Humana
* Nischbankerna TF Bank, Collector och Resurs Holding
* Storytel
* Gamingbolag som Stillfront och Mag Interactive
* Strålterapi med Elekta, C-Rad, Raysearch och Scandidos
* Igaming med Leovegas, Kambi och Catena Media
* E-handel med Nelly och Bubbleroom

"Sammantaget finns det alltså en hel del tänkbara uppköpskandidater på den svenska börsen. Att enbart köpa aktier för att bolaget är en potentiell budkandidat är inget starkt argument. Flera av bolagen som nämns i sammanställningen ovan är däremot intressanta även på egna meriter", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt