Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Börsveckan ger köpråd för JM, ABB, Spotify, Zinzino och New Wave - sälj Acast

I det sista numret inför sommaruppehållet ger Börsveckan köpråd för de svenska bolagen JM, ABB, Spotify, Zinzino och New Wave. Readly, Storytel och UTG erhåller avvakta-rekommendationer, medan Acast får en sälj-rekommendation.

JM beskrivs som en riktig mumsbit. Med en bostadsmarknad som slår rekord är JM väl positionerat att skörda frukterna av den starka marknaden, och aktien ser "helt klart köpvärd ut".

I ABB har resultatutvecklingen börjat gå åt rätt håll och man tror att det kan bli än bättre framgent.

Börsveckan tror att den största expansionen i Spotifys historia gör att kommande år kan bli riktigt bra. Enligt tidningen är det svårt att motivera köp givet värderingen, men för den som är långsiktig och gillar teknikjättar så är Spotify köpvärd.

I den andra vågskålen märks Acast som får en säljrekommendation, då man anser att värderingen är för hög och bygger på mycket höga tillväxtförväntningar. Det skapar stora risker på nedsidan och givet insiderförsäljningar anses inte risk/potential-relationen vara attraktiv.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien ABB

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt