Börsveckan ger köpråd för Swedish Match, Nobina och Dustin - Börskollen

Nyhet

Börsveckan

Börsveckan ger köpråd för Swedish Match, Nobina och Dustin

Börsveckan rekommenderar köp av Swedish Match, Nobina och Dustin i den senaste utgåvan.
Tidningen ger rådet avvakta för Alm Equity och Svenska Nyttobostäder samt att avstå från att teckna nyintroduktionerna Haypp och Medhelp.

Online snusåterförsäljaren Haypp ska noteras på First North. Bolaget växer fint men med klen lönsamhet. Börsveckan ser ingen uppenbart köpläge och ger rådet teckna ej.

Swedish Match har med den stundande avknoppningen av cigarrverksamheten tagit steget fullt ut mot rökfria produkter. Tidningen ser goda möjligheter för aktien att slå index det kommande året och upprepar sitt köpråd.

Bostadsutvecklaren Alm Equity som styrs av Joakim Alm gör mycket rätt och skapar värden åt aktieägarna. Marknaden har dock tagit ut mycket i förskott efter den starka uppgången, bedömer Börsveckan som väljer att avvakta.

Svenska Nyttobostäder, ett noterat dotterbolag till Alm Equity, har haft en trög utveckling efter börsnoteringen i fjol. Tidningen ser inget solklart köpläge på dagens kursnivåer och ger rådet avvakta.

Bussoperatören Nobina har en ocyklisk verksamhet med långa kontrakt och relativt förutsägbara intäkter. Historiken är god och värderingen beskedlig. Den senaste rapporten var solid. Börsveckan upprepar sitt köpråd från våren 2020.

It-återförsäljaren Dustin är redo för expansion med ett stort förvärv och stärkt balansräkning. Tidningen anser att värderingen är attraktiv och ser en god vinsttillväxt framöver, vilket motiverar ett köpråd.

Medhelp erbjuder tjänster inom företagshälsovård online. Bolaget ska noteras på First North. Börsveckan ser inget köpläge och ger rådet teckna ej.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tycker vi att du ska spana in SAVR då du betalar 30-50% mindre i avgifter hos dem. En annan mäklare som erbjuder courtagefri aktiehandel är eToro - se vårt test av eToro här.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi bytte själva till Hedvig och sparar 2 436 kr per år i utgifter, jämför gärna själv på webben.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev