Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Börsveckan

Börsveckan ger köpråd för Swedish Match, Nobina och Dustin

Börsveckan rekommenderar köp av Swedish Match, Nobina och Dustin i den senaste utgåvan.
Tidningen ger rådet avvakta för Alm Equity och Svenska Nyttobostäder samt att avstå från att teckna nyintroduktionerna Haypp och Medhelp.

Online snusåterförsäljaren Haypp ska noteras på First North. Bolaget växer fint men med klen lönsamhet. Börsveckan ser ingen uppenbart köpläge och ger rådet teckna ej.

Swedish Match har med den stundande avknoppningen av cigarrverksamheten tagit steget fullt ut mot rökfria produkter. Tidningen ser goda möjligheter för aktien att slå index det kommande året och upprepar sitt köpråd.

Bostadsutvecklaren Alm Equity som styrs av Joakim Alm gör mycket rätt och skapar värden åt aktieägarna. Marknaden har dock tagit ut mycket i förskott efter den starka uppgången, bedömer Börsveckan som väljer att avvakta.

Svenska Nyttobostäder, ett noterat dotterbolag till Alm Equity, har haft en trög utveckling efter börsnoteringen i fjol. Tidningen ser inget solklart köpläge på dagens kursnivåer och ger rådet avvakta.

Bussoperatören Nobina har en ocyklisk verksamhet med långa kontrakt och relativt förutsägbara intäkter. Historiken är god och värderingen beskedlig. Den senaste rapporten var solid. Börsveckan upprepar sitt köpråd från våren 2020.

It-återförsäljaren Dustin är redo för expansion med ett stort förvärv och stärkt balansräkning. Tidningen anser att värderingen är attraktiv och ser en god vinsttillväxt framöver, vilket motiverar ett köpråd.

Medhelp erbjuder tjänster inom företagshälsovård online. Bolaget ska noteras på First North. Börsveckan ser inget köpläge och ger rådet teckna ej.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien ALM Equity

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.