Nyhet

Cardeon

Cardeon vill sälja sig dyrt till sparare inför börsnotering - Di

Dagens Industri skriver i sin måndagsutgåva om hur investmentbolaget Cardeon vill sälja sig dyrt på börsen till småsparare med en portfölj bestående av förhoppningsbolag.

Det handlar om att Cardeon vill utnyttja den glödheta aktiemarknaden där många oerfarna privatpersoner lockas in i haussen. Bolaget siktar initialt på Nasdaq USA med en värdering på drygt 700 miljoner kronor trots att portföljen är värd 274 miljoner kronor, enligt prospektet.

Bakom Cardeon står Masoud Khayyami som har ett antal konkursade bolag i ryggen. Han är också vd och storägare för det miljardvärderade First North-bolaget Spectracure.

I Cardeons portfölj ingår främst förhoppningsbolag med fokus på medicinteknik. Ett av innehaven är diagnostikbolaget Lumito. Aktien rusade i förra veckan på besked om ett avtal med Sectra. Men enligt Sectra stämmer inte detta. ”Lumito har kört en vals”, säger vd Torbjörn Kronander till Di.

Lumito-aktien rasar 33,8 procent på måndagen.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Lumito

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Lumito

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt