Enrad ingår grossistavtal med finska Coolfors - Börskollen

Nyhet

Enrad ingår grossistavtal med finska Coolfors

Energilösningsbolaget Enrad ingår ett avtal med Coolfors Finland. Coolfors är en ledande leverantör av kylanläggningar som använder propan, R290, till Kesko och S-gruppen. Kesko och S-gruppen dominerar dagligvaruhandeln i Finland med en marknadsandel på 80 procent. Avtalet gäller i minst två år och innebär att Coolfors blir exklusiv grossist för Enrad i Finland. Det framgår av ett pressmeddelande.

- Det här är en milstolpe för oss. Coolfors är precis den partner vi sökt och har starka relationer med bland andra Kesko och S-gruppen som är de två största handelsaktörerna i landet, framförallt inom dagligvaruhandel. Tack vare Coolfors relationer är vår ambition att Enrad ska bli en betydande aktör inom livsmedelskyla i Finland, säger Andreas Bäckäng, vd, Enrad.

I ett första steg kommer CoolFors använda Enrads värmepumpar för värmeåtervinning från livsmedelskyla i de projekt de har med Kesko, S-gruppen och andra aktörer. En lösning som kompletterar befintliga system och kan installeras i nuvarande projekt.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev