Nyhet

Ericsson drar ned med 630 personer i Kina - Tieto Evry tar över - Di

Telekomleverantören Ericsson avvecklar en utvecklingsavdelning i kinesiska Nanjing, ett beslut som innebär att 630 utvecklare går över till Tietoevry. Det rapporterar Dagens industri och hänvisar till South China Morning Post.

Enligt Ericsson är nedstängningen inte kopplad till att man minskat sina marknadsandelar inom 5G-utbyggnaden i Kina. Centret har arbetat 2G, 3G och 4G. Monteringen av 5G-utrustning ligger samtidigt kvar i Nanjing. Den svenska telekomjätten fick 2 procent av China Mobiles utbyggnad, ned från 11 procent i fjol. Även av de andra bjässarna blev tilldelningen väsentligt lägre än under förra året.

Ericsson har kvar fyra stycken center i Kina.

https://www.di.se/nyheter/ericsson-gor-sig-av-med-utvecklare-i-kina/

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt