Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Handelsbanken

Handelsbanken sänker flera fastighetsaktier

Handelsbanken har gjort en större analys av fastighetssektorn och sänker inte mindre än sju aktier till sälj på kort sikt. Flera aktier får också slopade köp-rekommendationer. På längre sikt sänks fyra aktier. Det framgår av en kommentar från banken. Ingen aktie har höjts.

I det korta perspektivet sänks Balder, Heba, John Mattson, NP3, Platzer, Trianon och Wihlborgs till sälj, från tidigare behåll. Castellum, Catena, Pandox och Stendörren sänks från köp till behåll.

På längre sikt sänks Catena från outperform till market perform, Heba till underperform från market perform medan Platzer och Stendörren sänks från outperform till market perform.

Fabege är enda aktien som har outperform på längre sikt.

"Högre finansieringskostnader, dyrare nyproduktion och en ökad risk för recession/stagflation samt relativt höga värderingar får oss att inta en mer försiktig syn på aktierna i fastighetssektorn", skriver banken.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt