Husqvarna sålt i Aktie-Ansvar Sverige, som ökade 4,5 procent i juli

Nyhet

Husqvarna sålt i Aktie-Ansvar Sverige, som ökade 4,5 procent i juli

Fonden Aktie-Ansvar Sverige steg 4,5 procent i juli, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 4,1 procent. Sedan årsskiftet har fonden minskat 3,0 procent och är därmed sämre än index som har minskat 0,2 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Den positiva avvikelsen mot index beror till stor del på vårt största innehav, Ericsson, som redovisade en mycket stark Q2 rapport.

"Dessutom har Huawei-situationen fortsatt utvecklats gynnsamt för Ericssons del. Vi tycker Ericsson har fortsatt potential då bolaget är in en sweet spot inför mer omfattande 5G lanseringar."

Även ett av fondens mindre innehav, Q-Linea, utvecklades starkt och steg hela 47 procent.

Husqvarna har fått lämna portföljen, efter en positiv utveckling.

"Delar av Husqvarna har gynnats kraftigt av coronasituationen och enligt bolaget har även Q3
inletts bra. Men Husqvarnas produkter har sannolikt gynnats av en konsumtionsförskjutning i tid snarare än en strukturellt högre efterfrågan. Produkterna är inte av den typen som du behöver köpa kontinuerligt vilket kommer göra nästa år utmanande."

Bästa bidragsgivare under juli var Ericsson, Q-Linea och Nordea. Bland innehaven som tyngde återfanns Sandvik, Skanska och SHB.


Aktie-Ansvar Sverige, %juli, 2020
Fond MM, förändring i procent4,5
Index MM, förändring i procent4,1
Fond i år, förändring i procent-3,0
Index i år, förändring i procent-0,2

Love Josefsson
love@finwire.se, 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev