Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Neodynamics tänker ta in 90 miljoner kronor i riktad nyemission - ska godkännas på extrastämma

Medicinteknikbolaget Neodynamics tänker genomföra en riktad nyemission av cirka 24,2 miljoner aktier som väntas tillföra bolaget cirka 90 miljoner kronor före emissionskostnader. En extra bolagsstämma ska ta beslut i frågan den 19 november, enligt ett pressmeddelande.

Teckningskursen har genom ett accelererat bookbuilding-förfarande fastställts till 3,71 kronor per aktie. Det innebär en rabatt om 13,7 procent mot onsdagens stängningskurs på Spotlight Stock Market.

Genom nyemissionen kan Cardeon Futuring Finance - med styrelseordförande Masoud Khayyami tillsammans med övriga i ledningsgruppen - bli en av de större ägargrupperingarna i Neodynamics. Cardeon är största ägare i bland annat Spectracure, Lumito och Prolight Diagnostics.

Förutom Cardeon deltar även nederländska Nyenburgh Holding i nyemissionen.

Emissionslikviden avses främst användas för att finansiera verksamheten. Tillsammans med befintlig kassa, förväntas emissionslikviden vara tillräcklig för att finansiera bolagets affärsplan till början av 2022. Planen är att starta försäljning av Neonavia, ett nytt system för ultraljudsledd vävnadsprovtagning, i Storbritannien, Sverige och Tyskland i slutet av 2020 samt att det under 2021 också ska bli tillgängligt i USA. Systemet ska initialt användas för att förbättra diagnostiken av bröstcancer.

För att finansiera verksamheten tills dess att likviden från den riktade emissionen är inne har Neodynamics ingått ett låneavtal med Cardeon. Det handlar om ett brygglån på 10 miljoner kronor som löper med en årlig ränta om 12 procent samt en uppläggningsavgift om 4 procent av det nominella lånebeloppet. Återbetalning sker genom kvittning mot aktier i nyemissionen.

Den riktade nyemissionen väntas innebära en utspädningseffekt om drygt 40 procent.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Lumito

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.