Nyhet

Neodynamics tänker ta in 90 miljoner kronor i riktad nyemission - ska godkännas på extrastämma

Medicinteknikbolaget Neodynamics tänker genomföra en riktad nyemission av cirka 24,2 miljoner aktier som väntas tillföra bolaget cirka 90 miljoner kronor före emissionskostnader. En extra bolagsstämma ska ta beslut i frågan den 19 november, enligt ett pressmeddelande.

Teckningskursen har genom ett accelererat bookbuilding-förfarande fastställts till 3,71 kronor per aktie. Det innebär en rabatt om 13,7 procent mot onsdagens stängningskurs på Spotlight Stock Market.

Genom nyemissionen kan Cardeon Futuring Finance - med styrelseordförande Masoud Khayyami tillsammans med övriga i ledningsgruppen - bli en av de större ägargrupperingarna i Neodynamics. Cardeon är största ägare i bland annat Spectracure, Lumito och Prolight Diagnostics.

Förutom Cardeon deltar även nederländska Nyenburgh Holding i nyemissionen.

Emissionslikviden avses främst användas för att finansiera verksamheten. Tillsammans med befintlig kassa, förväntas emissionslikviden vara tillräcklig för att finansiera bolagets affärsplan till början av 2022. Planen är att starta försäljning av Neonavia, ett nytt system för ultraljudsledd vävnadsprovtagning, i Storbritannien, Sverige och Tyskland i slutet av 2020 samt att det under 2021 också ska bli tillgängligt i USA. Systemet ska initialt användas för att förbättra diagnostiken av bröstcancer.

För att finansiera verksamheten tills dess att likviden från den riktade emissionen är inne har Neodynamics ingått ett låneavtal med Cardeon. Det handlar om ett brygglån på 10 miljoner kronor som löper med en årlig ränta om 12 procent samt en uppläggningsavgift om 4 procent av det nominella lånebeloppet. Återbetalning sker genom kvittning mot aktier i nyemissionen.

Den riktade nyemissionen väntas innebära en utspädningseffekt om drygt 40 procent.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt