Nordea stiger till högsta nivån sedan januari 2018 - Börskollen

Nyhet

Nordea stiger till högsta nivån sedan januari 2018

Nordea Bank har i dag kravlat sig över 100-lappen och som högst noterats till 102,20 kronor. Det är den högsta nivån sedan 24 januari 2018 då kursen var 102,70 kronor.

Som stöd för uppgång kommer förväntningar om aktieutdelning i höst. Bolaget själva har tidigare sagt att styrelsen står beredd att betala ut högst 0,72 euro per aktie så fort restriktionerna för utdelningar i finanssektorn hävs.

I fredags kväll kom besked från Europeiska centralbanken, ECB, att rekommendationen kring utdelningsbegränsningar inte förnyas när den löper ut den 30 september.

Ett annat stöd för aktien är en artikel i Dagens Industri som lyfter fram Nordea som en möjlig uppköpskandidat för större europeiska banker efter att Sampo bestämt sig för att minska sitt innehav.

Nordea Bank
Senast betalt101,78
Kursförändring i dag1,9%
Högst i dag102,20
Lägst i dag99,95
Kursförändring YTD51,4%
Kursförändring 1 vecka6,8%
Kursförändring 1 mån6,4%
Kursförändring 3 mån19,1%
Kursförändring 1 år43,3%
52 veckorshögsta102,20
52 veckorslägsta64,57
Källa: Factset


http://media.finwire.com/media/FWM00634DC-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev